slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

16.појединачно првенство РС у шаху за сениоре-Приједор 2012

Сениорски шампионат Републике Српске у шаху-

Приједор, 27. – 30. децембар 2012

Шаховске борбе за шеснаестог првака РС у шаху се увелико воде у свечаној сали хотела „Приједор“ у истоименом граду. Управо је завршено и треће коло,али кренимо редом. На старту се окупило 32 такмичара,међу којима и једна омладинка,златна Сара Јаћимовић из Брода. Остале такмичаре предводи прошлогодишњи и петоструки првак РС велемајстор Миодраг Р Савић,који је уједно и најбоље рејтинговани шахиста међу окупљеним колегама. Сви они ће одиграти укупно 7 кола по „швајцарском“ систему паровања,са темпом игре од 90 минута по играчу и уз бонификацију од 30 секунди по потезу. Ово такмичење се рејтингује код ФИДЕ,што представља тријумфални завршетак ове године у којој ШСРС слави јубилеј 20 година од формирања свог Савеза.

Првопласирани ће добити побједнички пехар, уз њега, другопласираном и трећепласираном припашће дипломе и медаље Савеза, десет најуспјешнијих биће новчано награђени, као и најбољи кадет до 18 година, те омладинац до 20 година.

На свечаном отварању, учеснике је испред техничког организатора шампионата, Шаховског клуба „Рудар“, поздравио предсједник овог,већ задњих пар година најуспјешнијег шах клуба у РС, господин Раде Јаворић.

У име градоначелника Приједора Марка Павића и своје лично име желим Вам да понесете лијепе утиске и успомене из Приједора, а да најбољи освоје награде – рекао је отварајући првенство РС у шаху стручни сарадник за спорт у локалној саоуправи Здравко Остојић.

Са пропозицијама такмичења шахисте је упознао међународни ФИДЕ судија Недељко Илић из Бањалуке, који ће обављати улогу главног судије, док је његов замјеник међународни судија Владо Стојановић из Бијељине. На челу Турнирског одбора налазиће се Миленко Шибаревић из Бањалуке. Компјутерско паровање обавља инжењер Стеван Паштар,такође из Бањалуке. На отварању такмичења присутнима се обратио и стручни сарадник ШСРС господин Никола Лакић и пожелио среће свим такмичарима.

Прије старта првенства уручена је плакета за допринос развоју шаховског спорта у Републици Српској велемајстору Милану Вукићу из Бањалуке, јер није могао да присуствује недавном обиљежавању јубилеја – 20 година постојања ШС РС, поводом којег је и добио ово признање.

Опширније о овом превенству,погледајте у рубрици – Сениорско првенство РС–  које се налази под менијем -Такмичења- на овом сајту.

Паштар,Јаворић,Стојановић,Илић

Паштар,Јаворић,Стојановић,Илић

27 коментара

Замољавамо Вас да упишете пуно име и презиме. Хвала!


 1. Данко каже:

  Искрене честитке организаторима првенства!
  Поздрав из Војводине

 2. Радник Меркура каже:

  Данко, дај ти нама плате које нам дугујеш, пусти сад неко поздрављање. Поздрављају тебе запослени у Меркуру и њихове обитељи.

 3. grle421x каже:

  Напросто ми није јасно, сателити оспособљени, па одмах због техничких проблема на сателитима који су усмерени према ССРС, нешто не ваља.Будите јаснији, дали је то можда одраз међусобног поштовања и уважавања у ССРС, или некакво искоришћавање неких особа, који напросто требају бити нечији посилници. Мислим да ту нема ништа спорног, јер како видим, коначно пред сами крај 2012.године наше међународне судије савладаше некако Свисс Манагер програм, и окачиш делимично релевантне податке на цхесс-ресултс.цом Истину треба тражити у нечему другом, јер сте научени на туђи професионални рад, ког нисте знали цијенити нити сада цијените, па одмах нстаје технички проблем на сателитима, који је наводно усмерен према ССРС. Будите заиста искрени и признајте, та особа коју спомињете између редова је више допринела за шах Републике Српске, својим ревносним и професионалним радом, својим фотографијама и видеоприлози, него многи заједно који се трпају у шах и око шаха, јер би у противном многи турнири и првенства које је организовао ССРС били незапажени у окружењу и свијету.Опростите на живој истини, коју знају готово сви добронамјерни људи који се баве шахом и око шаха, јер креатор и творац многих веб страница и веб странице ССРС не заслужује тако нешто, јер је он технико, којему је место са вама да буде на првенству, а не да га филујете са податцима на даљински, што апсолутно није коректно и поштено.

 4. јањетина каже:

  Исправка кривог навода grle421x: Колико ја видим Првенство Републике Српске није објавио међународни судија из Републике Српске, него Борис, Будимир, рејтинг администратор ШУ БиХ. Поздрав за В. С. и све играче у Приједору

 5. Поштење каже:

  Побједник је анониман играч. Сумња се да је користио реквизите за варање као и бугарин Иванов у Задру. Прегледао сам партије. ВМ Вукића је добио играјући потпуно по првој линији компјутера.
  Да ли је главни судац Илић пратио преко компјутера партију?

  • nesatv каже:

   Главни судац је препустио ту часну дужност свом заменику В.С. који је партију на даљу обраду проследио у канцеларију Савеза. Ту је стручни сарадник Савеза -мајстор Лака, преузео и обрадио у детаље на свом рачунару „Олимпија 1954“ ,међутим није пронашао никакве неправилности. С тога је заказан састанак комисије за арбитражу и међуљудске односе извршног већа и биће одржан интернет конференцијом на Борју у току наредне године.

   • grle421x каже:

    Zaista mi sada nije jasno, tko sjedi za kompjuterom, dali Laka ili netko drugi. U svakom slucaju vidim da je povrsna obrada podataka, sto ukazuje na neprofesionalnost.

   • Поштење каже:

    Јако дам цијенити Вашу духовитост НешаТВ, али моје је питање озбиљно – да ли је итко покушао утврдити вара ли побједник Ђукић?

    • nesatv каже:

     Ми смо ту појаву на време спречили,тиме да није било онлине преноса партија. Једина сумња је у његовом чудном понашању, односно свако вече након завршене партије путовао је 60 километара до куће и враћао се тек ујутру назад ,када почиње ново коло.
     Био је уредно подшишан тако да му коса нија падала преко ушију, па није могао сакрити одашиљач у уху.
     Такође није имао наочаре са уграђеном невидљивом камером, што се јасно види на снимку наше сигурносне камере.
     За време партије се освежавао газираним напитком „Фанта“ у дозвољеним количинама,односно једна бочица за једну партију.
     Ако се погледа његова рејтинг статистика у последње три године,јасно се види да је начинио нагли скок на овом турниру,што није учинио ни на једном турниру у периоду 2010-2012. па је то разлог за даље испитивање. Бићете благовремено обавештени путем „шаховске хронике“ о току истраге.
     Поздрав и срећна Нова година!

 6. B.C !!! каже:

  POZDRAV grcicu sve je ok !!! POZDRAV ZA JANJETINU ,NARAVNO DA TREBA DA OBJAVI REJTIMG ADMINISTRATOR SU-bih .MI IMAMO SVOJU STRANICU SSRS I NA NJU CEMO OBJAVLJIVATI KO OCE SA OVE PLANETE DA PREUZIMA KO NECE NEMORA

  • grle421x каже:

   Готово сам био убјеђен да су шаховске судије из Бање Луке ( које зналачки држе монопол над тим занимањем ) бар донекле савладале информатику, како би могли паровати са програмом Swiss Manager и наравно да окаче своје рејтинговано првенство на међународну шаховску страницу, која је гратис, и коју посјећује цијели шаховски свијет. Да није смијешно било би комично, јер ћу сликовито приказати пут информација са првенства из Приједора. Ка зна са којим програмом се парује ( вјероватно са неким, којег нитко не користи у свијету ) па се податци шаљу помоћу голуба писмоноше или врућом телефонском линијом у Тузлу код господина Будимира, како би он то професионално одрадио и качио на http://chess-results.com/ Брука да не може бити већа, гдје се не могу исчудити организатору у Приједору, што се намеће логично питање, колики је финанцијски фонд за тако „професионалне“ и недодирљиве шаховске судије. Може бити лако да податци нису тачни, јер по о ној народној, сто баба килава дјеца. Добронамјерно предлажем шаховски судијама са звучним звањима да се едукују свакодневно, а не да брукају себе и ШСРС ког су доминантно запосјели. То је доказ, кога су и они свјесни, због чега избјегавају шаховске семинаре у Републици Српској , дакле, коме они да пренесу знање из те области, и које знање ???

 7. grle421x каже:

  http://chess-results.com/tnr88809.aspx?art=1&lan=13&turdet=YES

  Trebalo je proci dosta vremena da nase IA sahovske sudije shvate da je program Swiss Manager Boziji dar, koji se treba jos izucavati, jer im nedostaju neki relevantni podatci, a kako bi se uvjerili, neka odu na necije tudje turnire, pa da se uvjere u kompletnost podataka. U svakom slucaju, bolje ikada nego nikada, jer su se konacno uvjerili da od hvalisanja i pustog drzanja monopola nad tim dodatnim zanimanjem,nema nista, jer evidentno ostaju iza znanja nizerazrednih sahovskih sudija u Republici Srpskoj.

  • grle421x каже:

   Gotovo sam bio uvjeren da je IA Ilić Nedeljko okačio spomenuto prvenstvo u Prijedoru na međunarodnu gratis stranicu, ali to se još dugo neće desiti od zvučnih sudija iz Banje Luke, jez zahvaljujući Borisu Budimiru imamo sve relevantne podatke sa tog rejtingovanog prvenstva u organizaciji ŠSRS :Zadnja izmjena30.12.2012 20:55:06, Creator/Last Upload: boris budimir

  • grle421x каже:

   Повлачим своју изјаву, јер никада они неће схватити темпо којим корача шаховски свијет.

   Готово сам био убјеђен да су шаховске судије из Бање Луке ( које зналачки држе монопол над тим занимањем ) бар донекле савладале информатику, како би могли паровати са програмом Swiss Manager и наравно да окаче своје рејтинговано првенство на међународну шаховску страницу, која је гратис, и коју посјећује цијели шаховски свијет. Да није смијешно било би комично, јер ћу сликовито приказати пут информација са првенства из Приједора. Ка зна са којим програмом се парује ( вјероватно са неким, којег нитко не користи у свијету ) па се податци шаљу помоћу голуба писмоноше или врућом телефонском линијом у Тузлу код господина Будимира, како би он то професионално одрадио и качио на http://chess-results.com/ Брука да не може бити већа, гдје се не могу исчудити организатору у Приједору, што се намеће логично питање, колики је финанцијски фонд за тако „професионалне“ и недодирљиве шаховске судије. Може бити лако да податци нису тачни, јер по о ној народној, сто баба килава дјеца. Добронамјерно предлажем шаховски судијама са звучним звањима да се едукују свакодневно, а не да брукају себе и ШСРС ког су доминантно запосјели. То је доказ, кога су и они свјесни, због чега избјегавају шаховске семинаре у Републици Српској , дакле, коме они да пренесу знање из те области, и које знање ???

 8. grle421x каже:

  Iskrene i nesebicne cestitke FM Djukic Borisu na maestralnoj pobjedi u veoma jakoj konkurenciji u Prijedoru.

 9. grle421x каже:

  Postovani, naprosto neznam gdje mogu da nadjem video priloge i fotografije sa ovog rejtingovanog prvenstva u Prijedoru, kako bih vidio medjunarodne sudije i kompletnu upravu SSRS kako revnosno uvelicavaju uvu uprilicenu sportsku priredbu, koja je trebala da bude, po mom misljenju u Grckoj ili Egiptu,ili eventualnu u Neumu.

 10. prava janjetina каже:

  Cuj sudije Vlado i Ilic ce provjeriti partije pobjednika turnira. STa ce oni provjeriti,pa ne znaju ni kompjutera upalit?
  Ovaj sto objavbljuje neke ispravke krivog navoda on je neka lazna janjetina.
  Pozdravljam Vladu Stojanovica,a nek me ispravi ako sam pogrijesio,kad sam rekao da ne zna upalit kompjuter.

  • grle421x каже:

   Gotovo sam bio uvjeren da je IA Ilić Nedeljko okačio spomenuto prvenstvo u Prijedoru na međunarodnu gratis stranicu, ali to se još dugo neće desiti od zvučnih sudija iz Banje Luke, jez zahvaljujući Borisu Budimiru imamo sve relevantne podatke sa tog rejtingovanog prvenstva u organizaciji ŠSRS :Zadnja izmjena30.12.2012 20:55:06, Creator/Last Upload: boris budimir

 11. Mara каже:

  Sve čestitke Marku Paviću, Radetu Javoriću, Zdravku Ostojiću, agilnim djelatnicima ŠS RS i sudijama na uspješno završenom 16. Prvenstvu ŠS RS. Za nas u Oslobođenju najbolje bi bilo da smo imali dan više za današnju objavu i analizu, ovako smo sve to ostavili za idući ponedeljak. Oduševljeni smo našo ljubimicom Sarom Jaćimović i njenim sjajnim rezultatom. Zato ćemo je finansijski podržati za nastup na Bosna Openu 2013.
  Svima, Sretna Nova Godina.

 12. Miroslav каже:

  Svaka čast Oslobođenju,Sara je zaslužila svaki vid podrške.Pridruživam se čestitkama i želim sve najbolje.

 13. B.C !!! каже:

  POZDRAV ZA PRAVU I KRIVU JAGNJETINU JA NEZNAM UPALITI KOMPJUTER I NE TREBAM ZNATI SVE DRUGI RADE ZA jedinog Gospodara saha RS-bih,a kompjuter jos zraci negativnom energijom kako rece nas PRVI SAOVSKI PENZIONER,ALI JA SAM srecan jer znam procitati sto ANONIMUSI PISU tu je problem…

 14. M.M. каже:

  nista se ti ne sekiraj,kolega.Ja cu te naucit da radis na kompicu nije to teško.Pusti ove cinicne pacijente,oni ce tebi i poslije toga trazit dlaku u jajetu zato sto su ljubomorni na tebe.Ti si pravi gospodar ne samo saa nego i zivota i smrti.

 15. B.C !!! каже:

  M.M. FALA,gospodar saa ima zelju da nauci UPALITI I RADITI NA LAPATOPA,DA BI MOGAO DA SE RAVNOPRAVNO borim sa ovim pismenim palamuddjijama smajinim anonimusima i umisljenim(hipohondrama da su nesto u sahu)I DA OVIM DUSEVNIM BRIZNICIMA KAZEM „DA MENE NEBI „OVOG 16. PRVENSTVA NEBI NI BILO OVE GODINE 2012 A KADA JE VEC DOGOVORENO gosp.JAVORIC clan IOSSRS iz Prijedorske regije JE SVE ODRADIO OD NAGRADNOG fonda i drugi tehnicki stvari ,sada vam je jasno zasto je on usao u IOSSRS JEDAN ISTINSKI ZALJUBLJENIK I ENUZIJASTA KOJI VOLI SAH A I KOSTA GA LICNO …..

Одговорите

You must be Пријави те се да би сте осваили коментар.

Важни догађаји

Кадетско и омладинско ШСРС од 12. до 14. априла, Бања Дворови

РАСПИС

.

СЛОВЕНСКО БРАТСТВО 14. – 30. јун 2018.

.РАСПИС

 

Друга лига ШСРС – 17. – 20. мај – Котор Варош

РАСПИС

 

 

 

 

 

 

 

Следећи догађаји

Премијер лига од 2. до 10. 06. 2018. Јахорина

Спортско лето Параћин, 7. до 14. јул 2017

Аматерско првенство Европе, 09. – 17. 06. 2017, Ниш

РАСПИС

Екипно Европе за ветеране, Нови Сад 24. 06. – 4. 07. 2017

Екипно првенство Европе-Крит 27.10. – 7.11. 2017

Ускоро- нови дигитални шаховски сат

нови дигитални шаховски сат