slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

4. Меморијални турнир “Смаил Захировић” -Доња Љубија 2017

Побједник турнира ИМ Владо Јаковљевић

Част да отвори четврти међународни шаховски турнир у препуној кино сали Дома културе у Доњој Љубији припала је градоначелнику Приједора Миленку Ђаковићу, приликом чега је изјавио: “Ми у Приједору подржавамо шах као што подржавамо и друге спортове. Јако је пуно људи, како старијих, тако и омладине која се баве мисаоном игром. Сматрам да је то од изузетне користи за живот појединца.”

Турнир је оправдао епитет међународног, па је било и шахиста из Србије, Хрватске и Француске,укупно њих 44.  Прво мјесто и награда од 300 КМ припала је међународном мајстору Влади Јаковљевићу из Бањалуке са 7 освојених поена. Други је био ФМ Драшко Бабић из Приједора са истим бројем освојених поена,али нешто слабијим додатним критеријима. Треће мјесто је заузео бањалучки ФМ Владо Наранчић, такође са 7 поена али најслабијим бухолцем.  Резултате и комплетну статистику можете видјети на линку: РЕЗУЛТАТИ

Директор турнира Сулејман Драгановић био је задовољан одзивом такмичара, али и чињеницом да је од ове године турнир рејтингован од стране међународне шаховске федерације ФИДЕ,прилком чега је изјавио: “Сваке године је све боље и боље. Све више људи зна за њега, па нам долази све више такмичара. Овај турнир је јединствен по томе што сва дјеца добију награде, које се исплаћују из фонда Асиме Драгановић.”

Организатор турнира је била шаховска секција “Козара” из Доње Љубије, а главни судија турнира ФА Немања Шипка из Бањалуке,уједно задужен за компјутерско паровање.

 

Одговорите

You must be Пријави те се да би сте осваили коментар.

Важни догађаји

Кадетско и омладинско ШСРС од 13. до 15. априла, Бања Дворови

РАСПИС

.

СЛОВЕНСКО БРАТСТВО 14. – 30. јун 2018.

.РАСПИС

 

Друга лига ШСРС – 17. – 20. мај – Котор Варош

РАСПИС

 

 

 

 

 

 

 

Следећи догађаји

Премијер лига од 2. до 10. 06. 2018. Јахорина

Спортско лето Параћин, 7. до 14. јул 2017

Аматерско првенство Европе, 09. – 17. 06. 2017, Ниш

РАСПИС

Екипно Европе за ветеране, Нови Сад 24. 06. – 4. 07. 2017

Екипно првенство Европе-Крит 27.10. – 7.11. 2017

Ускоро- нови дигитални шаховски сат

нови дигитални шаховски сат