slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

4. Memorijalni turnir “Smail Zahirović” -Donja Ljubija 2017

Pobjednik turnira IM Vlado Jakovljević

Čast da otvori četvrti međunarodni šahovski turnir u prepunoj kino sali Doma kulture u Donjoj Ljubiji pripala je gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću, prilikom čega je izjavio: “Mi u Prijedoru podržavamo šah kao što podržavamo i druge sportove. Jako je puno ljudi, kako starijih, tako i omladine koja se bave misaonom igrom. Smatram da je to od izuzetne koristi za život pojedinca.”

Turnir je opravdao epitet međunarodnog, pa je bilo i šahista iz Srbije, Hrvatske i Francuske,ukupno njih 44.  Prvo mjesto i nagrada od 300 KM pripala je međunarodnom majstoru Vladi Jakovljeviću iz Banjaluke sa 7 osvojenih poena. Drugi je bio FM Draško Babić iz Prijedora sa istim brojem osvojenih poena,ali nešto slabijim dodatnim kriterijima. Treće mjesto je zauzeo banjalučki FM Vlado Narančić, takođe sa 7 poena ali najslabijim buholcem.  Rezultate i kompletnu statistiku možete vidjeti na linku: REZULTATI

Direktor turnira Sulejman Draganović bio je zadovoljan odzivom takmičara, ali i činjenicom da je od ove godine turnir rejtingovan od strane međunarodne šahovske federacije FIDE,prilkom čega je izjavio: “Svake godine je sve bolje i bolje. Sve više ljudi zna za njega, pa nam dolazi sve više takmičara. Ovaj turnir je jedinstven po tome što sva djeca dobiju nagrade, koje se isplaćuju iz fonda Asime Draganović.”

Organizator turnira je bila šahovska sekcija “Kozara” iz Donje Ljubije, a glavni sudija turnira FA Nemanja Šipka iz Banjaluke,ujedno zadužen za kompjutersko parovanje.

 

Odgovorite

You must be Prijavi te se da bi ste osvaili komentar.

Važni događaji

Kadetsko i omladinsko ŠSRS od 13. do 15. aprila, Banja Dvorovi

RASPIS

.

SLOVENSKO BRATSTVO 14. – 30. jun 2018.

.RASPIS

 

Druga liga ŠSRS – 17. – 20. maj – Kotor Varoš

RASPIS

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći događaji

Premijer liga od 2. do 10. 06. 2018. Jahorina

Sportsko leto Paraćin, 7. do 14. jul 2017

Amatersko prvenstvo Evrope, 09. – 17. 06. 2017, Niš

RASPIS

Ekipno Evrope za veterane, Novi Sad 24. 06. – 4. 07. 2017

Ekipno prvenstvo Evrope-Krit 27.10. – 7.11. 2017

Uskoro- novi digitalni šahovski sat

novi digitalni šahovski sat