slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

ŠK „Mladost“ – Gacko šampion Republike Srpske

Banja Dvorovi i hotel "Sveti Stefan" još jednom su uspješno ugostili najbolje šahovske ekipe Srpske koji su se nadmetali sedmicu dana (od 12. do 20. avgusta) na Prvoj ligi RS za sezonu 2017. Učestvovalo je 9 ekipa,koje su odigrale isto toliko kola po Berger sistemu parovanja,a igralo se na 6 tabli,plus 4 rezerve.  ŠK "Mladost" iz Gacka... »

 

opširnije»     Nema komentara »

Šahistkinje Dvorova osvojile žensku ligu

Preokret u poslednjem kolu Prva ženska liga RS za sezonu 2017 je završena trijumfom šahistkinja ŠK "Dvorovi" iz Dvorova. Učešće u Prvoj šahovskoj ligi RS za žene je uzelo šest ekipa, a povratnik u ligi ŠK "Leotar" iz Trebinja je vodio do pred sam kraj lige,odnosno u derbiju poslednjeg kola je poklekao nad ekipom domaćina iz Dvorova... »

 

opširnije»     Nema komentara »

Završena Omladinska liga RS za 2017. u Banji Dvorovi

Skakači trijumfovali treći put uzastopno Škola šaha "Skakač" iz Banja Luke je osvojila šampionski pehar na Omladinskoj ligi Republike Srpske u šahu,koja je održana od 12. do 16. avgusta u Banji Dvorovi. Ovo je četvrta titula ove mlade ekipe,odnosno treća uzastopno, dok je prva osvojena 2011. godine. Za ovaj uspjeh velike zasluge idu... »

 

opširnije»     5 komentara »

Rekordan broj šahista u Šipragama

9 VM,9IM i 6FM na turniru-VM Blagojević najuspješniji Ovogodišnje izdanje šestog međunarodnog turnira "Šiprage-Luka 2017" nadmašilo je sva očekivanja po broju učesnika,kojih je bilo impozantnih 123 iz 6 zemalja svijeta,odnosno šahovskih federacija. Pobjednikom turnira je proglašen velemajstor Dragiša Blagojević iz Banovića,nastanjen... »

 

opširnije»     Nema komentara »

4. Memorijalni turnir „Smail Zahirović“ -Donja Ljubija 2017

Pobjednik turnira IM Vlado Jakovljević Čast da otvori četvrti međunarodni šahovski turnir u prepunoj kino sali Doma kulture u Donjoj Ljubiji pripala je gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću, prilikom čega je izjavio: "Mi u Prijedoru podržavamo šah kao što podržavamo i druge sportove. Jako je puno ljudi, kako starijih, tako i... »

 

opširnije»     Nema komentara »

Završen turnir u Kotor Varoši

Stojanović šampion, turnir karijere za Kragića Velemajstor Dalibor Stojanović iz Bijeljine pobjednik je trećeg izdanja međunarodnog turnira u šahu “PST – international chess tournament” koji je danas završen u Kotor Varošu. Stojanović je iza sebe ostavio najvećeg favorita za titulu velemajstora iz Srbije Miodraga Savića... »

 

opširnije»     1 komentar »

Objavljen raspis za Prvu ligu RS – 2017

PROPOZICIJE PRVE ŠAHOVSKE LIGE REPUBLIKE SRPSKE ZA SENIORE , ŽENE I OMLADINCE 1. Organizator : Šahovski savez Republike Srpske 2. Tehnički orgaizator : ŠK „Panteri“ i ŠK "Svetozar Gligorić" Bijeljina 3. Domaćin takmičenja : hotel „Sveti Stefan“ Banja Dvorovi 4. Mjesto i vrijeme održavanja : hotel „Sveti... »

 

opširnije»     38 komentara »
 

Kadetska takmičenja

24. kadetsko i omladinsko RS Banja Dvorovi 2017, od 7. do 9. aprila

RASPIS

.

batumi2016

17. rapid i blic prvenstvo Evrope, 19. – 23. jun 2017, Budva

.RASPIS

 

Školsko prvenstvo Evrope, 10. – 20. jun, Budva

RASPIS

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći događaji

Premijer liga BiH 24.08. -31.08. 2017 Sarajevo

Sportsko leto Paraćin, 7. do 14. jul 2017

Amatersko prvenstvo Evrope, 09. – 17. 06. 2017, Niš

RASPIS

Ekipno Evrope za veterane, Novi Sad 24. 06. – 4. 07. 2017

Ekipno prvenstvo Evrope-Krit 27.10. – 7.11. 2017

Uskoro- novi digitalni šahovski sat

novi digitalni šahovski sat