slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Кадетско РС од 14. – 16. априла 2014. у Бањи Дворови

Пропозиције двадесетпрвог кадетског и омладинског шаховског првенства Републике Српске

 • Организатор: Шаховски савез Републике Српске
 • Технички организатор: ШК “Пантери” Бијељина
 • Мјесто и вријеме одржавања: Хотел “Свети Стефан” Бања Дворови од 14.04. до 16.04. 2014.године.  Пријава такмичара 14.04.2013. до 14 часова, техничка конференција у 15 часова, свечано отварање у 16 часова, а након тога игра се прво коло.
 • Право учешћа: Дјечаци (кадети) и дјевојчице (кадеткиње):  

                 – до 8 година (рођени након 1.1.2006.)

                  -до 10 година (рођени након 1.1.2004.)

                  -до 12 година (рођени након 1.1.2002.)

                  -до 14 година (рођени након 1.1.2000.)

                  -до 16 година (рођени након 1.1.1998.)

                  -до 18 година (рођени након 1.1.1996.)

           Омладинци и омладинке који на дан 1.1.2014. нису навршили 20 година,што су дужни доказати одговарајућим документом (лична карта,родни лист,ђачка књижица…)

           Право наступа имају играчи чији су клубови извршили уплату регистрације за 2014.годину Шаховском савезу Републике Српске.

 • Систем такмичења и темпо игре: Биће одређени на лицу мјеста,зависно од броја такмичара.
 • Награде: Првопласирани у свим конкуренцијама добијају пехар, а по три првопласирна играча у свим категоријама добијају дипломе и медаље ШСРС. Док по троје првопласираних стичу право наступа на Квалификационом турниру Шаховске уније БиХ.
 • Обавезе такмичара: Сваки учесник првенства дужан је обезбиједити шаховску гарнитуру уобичајених димензија и исправан шаховски часовник, као и документ о датуму рођења (лична карта,родни лист,ђачка књижица,здравствена легитимација.)
 • Котизација за такмичење: Котизација по једном такмичару износи 10КМ и она се уплаћује прије почетка првенства.
 • Смјештај и цијена пансиона: Смјештај је обезбијеђен у хотелу “Свети Стефан” Бања Дворови,а цијена једнодневног пансиона износи 45,00 КМ по особи у двокреветним и трокреветним собама ( у цијену је урачуната боравишна такса и осигурање ). Вирманске уплате врше се у корист жиро рачуна: 554-001-00002324-93 ( потребно је понијети овјерену копију уплатнице ) или готовински на рецепцији хотела.
 • Додатне информације: телефони> 055/350-502  хотел “Свети Стефан”Бања Дворови                                          Тел/факс 051/317-851 Шаховски савез Републике Српске

 

С поштовањем,

ПРЕДСЈЕДНИК ШСРС

Др Пантелија Дакић

 Овако је било на претходна два првенства:  2012  2013

рекорд је срушен- 149 такмичара!

рекорд је срушен- 149 такмичара!

8 коментара

Замољавамо Вас да упишете пуно име и презиме. Хвала!


 1. majevica,sahista каже:

  Stojane ima li novosti na otvaranju 21. kadetskog,dolaze li harmonikaši,hoće li prsnuti rekord 149?

 2. Радан Мимић каже:

  Желимо Вам успјешно такмичење и лијепо дружење. Надамо се да ће такмичење бити најуспјешније до сада. Нажалост, ми нећемо присуствовати ове године јер нам тада почиње распуст а и неке друге обавезе су нам се поклопиле. Изузетно нам је жао али се надамо да ћемо следеће године имати љепши распоред и бољу сарадњу са савезом, па можда заједно договорити датуме такмичења! Живјели.

 3. ОШК Мат-Српско Сарајево каже:

  Остало је мало времена до Првенства РС за кадете и омладинце (Дворови, Бијељина), а са колико такмичара ће наш клуб учествовати на истом – питање је на које немамо одговор. Неколико фактора има утицаја тј. одлучује о томе. Са помјешаним осјећајем наде и зебње чекамо ”потез” локалне власти и неких могућих спонзора, везано за помоћ у одржавању основних активности у овој календарској години. Но, надамо се да ће најмање четири наша члана од 14. до 16. априла ове године бити у Дворовима и у хотелу ”Свети Стефан” играти шах са вршњацима из цијеле Републике Српске.

 4. ОШК Мат- Српско Сарајево каже:

  Хотел ”Свети Стефан” у Дворовима (Бијељина) ће од 14. до 16. априла ове године угостити момке и дјевојке (шахисте) из цијеле Републике Српске. Према најавама, на Првенству ће учествовати преко 20 шаховских клубова са око 150 такмичара. Недостатак финансијских средстава, неколико отказа током протеклих дана… натјерали су нас да смањимо или мијењамо састав екипе која путује у Дворове. Но, постоје реалне шансе да задржимо прошлогодишњи број учесника (седам) или га увећамо. Намјера је да имамо такмичаре у свим старосним категоријама. Свјесни смо чињенице да овакав састав екипе може дати слабији резултат од прошлогодишњег, али резултат жртвујемо за искуство. Квантитет ће произвести квалитет

 5. Stevo - Brezovo Polje каже:

  Gospodine Stojanoviću svaka čast za organizaciju.Želim Vam sve najbolje.Pozdrav

 6. јоцо каже:

  Сретан почетак турнира,ненадмашним организаторима,Стојановићу и Радосављевићу !!

 7. Rade Marković каже:

  Veliki gospodine Vlado cestitam na masovnosti djece na republickom kadetskom takmicenju a poznavajuci Vas gospodine Vlado znam sigurno da ste Vi najzasluzniji za to.Trebaju Vam biti zahvalni svi iz sahovskog saveza RS sto Vas imaju….Zelim Vam puno zdravlja i uspjeha u zivotu i nadam se da cu imati tu cast da Vas vidim u Tuzli na kadetskom prvenstvu BiH….Puno pozdrava Vam salju pacercina Dino,Irma,Adna i Rade….

 8. Синиша Пишталовић каже:

  У своје име, а вјерујем и свих других родитеља малих шахиста који су присуствовали такмичењу желим се захвалити организаторима на великом труду у организацији овог празника шаха који је заиста протекао у сјајној атмосфери.

  Још једном хвала.

Одговорите

You must be Пријави те се да би сте осваили коментар.

Важни догађаји

Кадетско и омладинско ШСРС од 13. до 15. априла, Бања Дворови

РАСПИС

.

СЛОВЕНСКО БРАТСТВО 14. – 30. јун 2018.

.РАСПИС

 

Друга лига ШСРС – 17. – 20. мај – Котор Варош

РАСПИС

 

 

 

 

 

 

 

Следећи догађаји

Премијер лига од 2. до 10. 06. 2018. Јахорина

Спортско лето Параћин, 7. до 14. јул 2017

Аматерско првенство Европе, 09. – 17. 06. 2017, Ниш

РАСПИС

Екипно Европе за ветеране, Нови Сад 24. 06. – 4. 07. 2017

Екипно првенство Европе-Крит 27.10. – 7.11. 2017

Ускоро- нови дигитални шаховски сат

нови дигитални шаховски сат