slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Котор Варош и Теслић добили нове прволигаше

ШК Котор Варош и ОШК Мат-Теслић пласирали се у Прву лигу РС

Осам сигурних и убједљивих побједа у осам мечева остварили су которварошки шахисти на путу до пласмана у Прву лигу РС.

Шаховски клуб Котор Варош прошетао се Другом лигом РС, чији је био домаћин од четвртка 17. маја до недјеље 20. маја, те потпуно заслужено изборио пласман у виши ранг. У Прву лигу РС улази и Школа шаха Мат из Теслића чији су шахисти једини пружили достојан отпор Которварошанима. Треће мјесто послије осам одиграних мечева припало је Козари из Градишке.

Которварошки шахисти су пласман у виши ранг овјерили данас у мечевима против Слоге из Добоја и Поткозарја из Горњих Подградаца које су савладали са максималних 6:0.

Највећи допринос тријумфу Котор Вароша дали су велемајстор Мирољуб Лазић (стопроцентни учинак 8 из 8), Драгослав Јотановић, Даниел Милекић и млади Драган Станковић. У првој постави за таблама били су и одлични Сергеј Молчанов (капитен) и Златко Крагић, док су бодове у успјех уградили и резервисти Слободан Тешић, Дарко Станковић, Симо Костреш и Драже Обрадовић.

Побједнику је припао пехар, а шахисти из три првопласиране екипе су награђени и медаљама. 

Комплетна статистика на линку:  РЕЗУЛТАТИ

У суботу 19. маја је одиграно и појединачно брзопотезно првенство Друге лиге РС. Надмоћно је тријумфовао велемајстор Мирољуб Лазић,челна табла побједничке екипе Котор Вароши, са максималним учинком 9 побједа из 9 одиграних кола.  Предраг Тешић,члан Извршног одбора ШСРС је обезбиједио скроман наградни фонд за ово традиционално такмичење,а награђено је седам првопласираних.  Резултати: БЛИЦ турнир

Судијски посао су обавили Стеван Паштар и Момчило Сопренић,савезне судије из Бањалуке. Паштар је имао улогу главног судије,а Сопренићу је ово било опроштајно такмичење у савезу којим жели да оконча своју богату судијску каријеру коју је почео давних шестдесетих година у Зеници.

Коментарисање је затворено.

Важни догађаји

Кадетско и омладинско ШСРС од 12. до 14. априла, Бања Дворови

РАСПИС

.

СЛОВЕНСКО БРАТСТВО 14. – 30. јун 2018.

.РАСПИС

 

Друга лига ШСРС – 17. – 20. мај – Котор Варош

РАСПИС

 

 

 

 

 

 

 

Следећи догађаји

Премијер лига од 2. до 10. 06. 2018. Јахорина

Спортско лето Параћин, 7. до 14. јул 2017

Аматерско првенство Европе, 09. – 17. 06. 2017, Ниш

РАСПИС

Екипно Европе за ветеране, Нови Сад 24. 06. – 4. 07. 2017

Екипно првенство Европе-Крит 27.10. – 7.11. 2017

Ускоро- нови дигитални шаховски сат

нови дигитални шаховски сат