slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Kotor Varoš i Teslić dobili nove prvoligaše

ŠK Kotor Varoš i OŠK Mat-Teslić plasirali se u Prvu ligu RS

Osam sigurnih i ubjedljivih pobjeda u osam mečeva ostvarili su kotorvaroški šahisti na putu do plasmana u Prvu ligu RS.

Šahovski klub Kotor Varoš prošetao se Drugom ligom RS, čiji je bio domaćin od četvrtka 17. maja do nedjelje 20. maja, te potpuno zasluženo izborio plasman u viši rang. U Prvu ligu RS ulazi i Škola šaha Mat iz Teslića čiji su šahisti jedini pružili dostojan otpor Kotorvarošanima. Treće mjesto poslije osam odigranih mečeva pripalo je Kozari iz Gradiške.

Kotorvaroški šahisti su plasman u viši rang ovjerili danas u mečevima protiv Sloge iz Doboja i Potkozarja iz Gornjih Podgradaca koje su savladali sa maksimalnih 6:0.

Najveći doprinos trijumfu Kotor Varoša dali su velemajstor Miroljub Lazić (stoprocentni učinak 8 iz 8), Dragoslav Jotanović, Daniel Milekić i mladi Dragan Stanković. U prvoj postavi za tablama bili su i odlični Sergej Molčanov (kapiten) i Zlatko Kragić, dok su bodove u uspjeh ugradili i rezervisti Slobodan Tešić, Darko Stanković, Simo Kostreš i Draže Obradović.

Pobjedniku je pripao pehar, a šahisti iz tri prvoplasirane ekipe su nagrađeni i medaljama. 

Kompletna statistika na linku:  REZULTATI

U subotu 19. maja je odigrano i pojedinačno brzopotezno prvenstvo Druge lige RS. Nadmoćno je trijumfovao velemajstor Miroljub Lazić,čelna tabla pobjedničke ekipe Kotor Varoši, sa maksimalnim učinkom 9 pobjeda iz 9 odigranih kola.  Predrag Tešić,član Izvršnog odbora ŠSRS je obezbijedio skroman nagradni fond za ovo tradicionalno takmičenje,a nagrađeno je sedam prvoplasiranih.  Rezultati: BLIC turnir

Sudijski posao su obavili Stevan Paštar i Momčilo Soprenić,savezne sudije iz Banjaluke. Paštar je imao ulogu glavnog sudije,a Sopreniću je ovo bilo oproštajno takmičenje u savezu kojim želi da okonča svoju bogatu sudijsku karijeru koju je počeo davnih šestdesetih godina u Zenici.

Komentarisanje je zatvoreno.

Važni događaji

Kadetsko i omladinsko ŠSRS od 12. do 14. aprila, Banja Dvorovi

RASPIS

.

SLOVENSKO BRATSTVO 14. – 30. jun 2018.

.RASPIS

 

Druga liga ŠSRS – 17. – 20. maj – Kotor Varoš

RASPIS

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći događaji

Premijer liga od 2. do 10. 06. 2018. Jahorina

Sportsko leto Paraćin, 7. do 14. jul 2017

Amatersko prvenstvo Evrope, 09. – 17. 06. 2017, Niš

RASPIS

Ekipno Evrope za veterane, Novi Sad 24. 06. – 4. 07. 2017

Ekipno prvenstvo Evrope-Krit 27.10. – 7.11. 2017

Uskoro- novi digitalni šahovski sat

novi digitalni šahovski sat