slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Pantelino 2018 – kadetski turnir djece Balkana

U subotu 4. avgusta u Banji Dvorovi održan je prvi međunarodni kadetski turnir “Pantelino 2018”.

Najmlađi šahisti iz Republike Srpske, ali i regiona, pokazali su izuzetno interesovanje za ovaj turnir.  Sedamdeset i dvoje djece odmjerilo je snage u šest grupa razvrstanih po godištima i polu.

“Naš grad Bijeljina je između mnoštva manifestacija koje se održavaju u našem gradu, ove godine organizovao Međunarodni šahovski turnir za djecu. Ja sam prije svega mnogo zahvalan, jer iako je raspust očekuje se oko sedamdesetoro djece”, rekao je Vlado Stojanović, direktor Pantelinskog šahovskog turnira.

“Ovo je prvi međunarodni turnir za kadete koji je organizovan u okviru naših `Pantelinskih dana`. Došla su nam djeca iz raznih zemalja i gradova, nadamo se da će biti uspješan i da ćemo nastaviti turnir i u narednim godinama”, rekao je Samer el Šeik, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Bijeljine.

Na Prvi međunarodni turnir za kadete u Banji “Dvorovi” došli su brojni mališani iz raznih dijelova Republike Srpske, Federacije, Srbije i Hrvatske. S obzirom na odaziv i zadovoljstvo učesnika, organizatori se nadaju da će ova manifestacija prerasti u tradiciju.

“Očekujemo veliku posjećenost i zainteresovanost naših malih igrača. Učestvuju u kategorijama do 10,14 i 16 godina”, kaže Samer el Šeik, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Bijeljine.

Sedamnaestogodišnja Maša Maksimović, ženski fide majstor i članica šahovske olimpijske reprezentacije, danas se nada dobrim rezultatima.

“Danas počinje prva liga Republike Srpske, to je u stvari ekipno takmičenje. Igram za Školu šaha “Skakač” iz Banjaluke, nadamo se da ćemo biti prvi kao i prethodnih godina”, kaže Maša Maksimović, učesnica turnira.

Nakon ovog turnira na istom mestu, u Banji “Dvorovi”, održaće se i Prva šahovska liga Republike Srpske-seniori, žene i omladinci koji će trajati do 12. avgusta.

REZULTATI

M10  M12   M14   M16    Ž10   Ž12   Ž14   Ž16

Osvajači pehara i medalja

 

Više fotografija možete vidjeti klikom na sliku ispod:

Pantelino 2018-kadetski turnir u Dvorovima

Odgovorite

You must be Prijavi te se da bi ste osvaili komentar.

Važni događaji

Kadetsko i omladinsko ŠSRS od 13. do 15. aprila, Banja Dvorovi

RASPIS

.

SLOVENSKO BRATSTVO 14. – 30. jun 2018.

.RASPIS

 

Druga liga ŠSRS – 17. – 20. maj – Kotor Varoš

RASPIS

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći događaji

Premijer liga od 2. do 10. 06. 2018. Jahorina

Sportsko leto Paraćin, 7. do 14. jul 2017

Amatersko prvenstvo Evrope, 09. – 17. 06. 2017, Niš

RASPIS

Ekipno Evrope za veterane, Novi Sad 24. 06. – 4. 07. 2017

Ekipno prvenstvo Evrope-Krit 27.10. – 7.11. 2017

Uskoro- novi digitalni šahovski sat

novi digitalni šahovski sat