slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Prijem ruskih šahista u Gradskoj upravi Bijeljina

U Gradskoj upravi danas je organizovan prijem za šahiste iz Sankt Peterburga koji borave u Bijeljini povodom Međunarodnog šahovskog turnira za mlade „Slovensko bratstvo“.
Ovaj turnir se održao od 9. do 16.  juna u hotelu „Sveti Stefan“ u Banji Dvorovi, a sutra je na programu jednodnevni turnir po ubrzanom tempu igre, dok za petak je predviđen ekipni meč reprezentacija.
– Šahovski turnir je organizovan na visokom nivou. Šahisti iz Republike Srpske pokazali su dobru igru, što pomaže usavršavanju naših mladih šahista, a svaki turnir je prilika za razmjenu iskustava u ovom sportu – naveo je Aleksej Bikov, rukovodilac Šahovskog kluba  „Savremenik“ iz Sankt Peterburga, dodajući da se nada da će ovakve posjete Bijeljini postati tradiconalne.
Šahisti iz Sankt Peterburga boraviće u Banji Dvorovi do 17. juna, zatim u Trebinju od 18. do 24. juna i potom u Tesliću od 25. do 28. juna. U sva tri mjesta gostima će biti upriličeni šahovski turniri.
– Veoma nam je drago što su u Bijeljini izabrali baš Banju Dvorovi za održavanje turnira, s obzirom na to da je ova Banja poznata po prirodnim resursima i sigurno je jedan od najznačajnijih potencijala našeg Grada. Ovo je prvi put da se ovakav Međunarodni šahovski turnir održava u Bijeljini i imamo obećanja da će on postati tradicionalna manifestacija – istakao je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković.
On je dodao da su sportisti najbolji ambasadori Grada, podsjećajući da Bijeljina spada u gradove u Republici Srpskoj koji iz gradskog budžeta izdvajaju najviše sredstava za sport, oko 1.400.000 KM.
Turnir je dobio naziv „Slovensko bratstvo“ jer se održava u periodu kada se obilježava 25. jun – Dan ujedinjenja Slovena.
Na turniru učestvuje 46 šahista iz Rusije, Srbije, Crne Gore, Federacije BiH i Republike Srpske.
Turnir se rejtinguje kod Svjetske šahovske federacije FIDE – standardni šah.
Tehnički organizator je Šahovski klub „Svetozar Gligorić – Panteri“ iz Bijeljine, koji je obezbijedio svu opremu za takmičenje (šahovske garniture i satove).

2 komentara

Zamoljavamo Vas da upišete puno ime i prezime. Hvala!


  1. Vlado Stojanović !!! kaže:

    Sant petezburg , Moskva i ostali dijelova Rusije NAJAVILI DOLAZAK
    2018 godine , SRPSKA REPUBLIKA , SRBIJA i crna gora !!!

  2. Vlado Stojanović !!! kaže:

    u toku su pregovori oko turnira SLOVENSKO BRATSTVO !!!

Važni događaji

Kadetsko i omladinsko ŠSRS od 13. do 15. aprila, Banja Dvorovi

RASPIS

.

SLOVENSKO BRATSTVO 14. – 30. jun 2018.

.RASPIS

 

Druga liga ŠSRS – 17. – 20. maj – Kotor Varoš

RASPIS

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći događaji

Premijer liga od 2. do 10. 06. 2018. Jahorina

Sportsko leto Paraćin, 7. do 14. jul 2017

Amatersko prvenstvo Evrope, 09. – 17. 06. 2017, Niš

RASPIS

Ekipno Evrope za veterane, Novi Sad 24. 06. – 4. 07. 2017

Ekipno prvenstvo Evrope-Krit 27.10. – 7.11. 2017

Uskoro- novi digitalni šahovski sat

novi digitalni šahovski sat