slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Распис за Прву лигу РС – 2016

ПРОПОЗИЦИЈЕ ПРВЕ ШАХОВСКЕ ЛИГЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗА СЕНИОРЕ , ЖЕНЕ И ОМЛАДИНЦЕ

1. Организатор : Шаховски савез Републике Српске

2. Технички оргаизатор : Шаховски клуб „Пантери“ Бијељина

3. Домаћин такмичења : хотел „Свети Стефан“ Бања Дворови

4. Мјесто и вријеме одржавања : хотел „Свети Стефан“, 06.-14. 08. 2016. године.

Пријава екипа– пријава основних састава 06.08.2016. до 15 часова; техничка конференција у 16 часова; свечано отварање у 17 часова а након тог игра се прво коло.

Право учешћа: екипе сениора, жена и омладинаца које су стекле право наступа сходно Правилнику за екипна такмичења ШС РС и које су регистроване код овог Савеза за 2016. годину.

5. Састав екипа : Екипа сениора наступа са 6 играча и 4 резерве , шахисткиње са 3 такмичарке и 2 резерве, а омладинци са 4 играча и 2 резерве. За екипу сениора у једном мечу могу наступити највише два странца а за екипу шахисткиња и омладинаца по један странац.

6. Систем игре и темпо игре : биће примјењен Бергеров систем у све три конкуренције а такмичење сениора биће рејтинговано. Одлука о темпу игре биће донесена на техничкој конференцији.

7. Награде за екипе и појединце : по три првопласиране екипе у све три конкуренције добијају пехаре, дипломе и медаље Шаховског савеза Републике Српске. Такође ће бити награђени најуспјешнији такмичари по таблама.

8. Реквизити : Шаховске реквизите (гарнитуре и сатове) обезбиједиће организатор.

9. Котизација : Екипе на име котизације уплаћују сљедеће износе:

а) сениори :180.00КМ; б) жене : 80,00КМ; ц) омладинци : 50,00КМ

Котизација се уплаћије на жиро-рачун ШС Републике Српске 562-099-00002304-81 , са назнаком „Прва шаховска лига РС“. Уплата се може извршити и готовински на лицу мјеста.

10. Смјештај и цијена пансиона : За учеснике Прве шаховске лиге смјештај је обезбијеђен у хотелу „Свети Стефан“ уз цијену једнодневног пансиона по особи, у двокреветним и трокреветним собама износи 40.00 КМ . Уплате за пансионске услуге могу се вршити на жиро рачун: 554-001-00002324-93. Код вирманске уплате потребно је предочити овјерену копију вирмана, а уплата се може вршити и готовински приликом доласка на рецепцију хотела. Трошкови пансионског смјештаја и ванпансионске потрошње иду на терет екипа-учесница Лиге.

Екипе треба да резервишу смјештај до 25. 07. 2016. године!

11. Додатне информације : телефон 055/350-503 рецепција хотела

тел./факс 051-317-851 Шаховски савез Републике Српске

С поштовањем

ПРЕДСЈЕДНИК

др Пантелија Дакић , с.р

За време 1. лиге РС биће одржан и судијски семинар са завршним испитом. Распис за семинар можете преузети кликом на СЕМИНАР у ПДФ и СЕМИНАР у ворду

banja_dvorovi_bijeljina_banjski_turizam_bih

 

 

 

 

 

 

21 коментара

Замољавамо Вас да упишете пуно име и презиме. Хвала!


 1. Милорад каже:

  Забадава базени ако спарина не дозвољава одмор ноћу. Надам се да омладинска неће трајати дуго, јер и на 18 степени спавам поред отвореног прозора.

 2. Бранко каже:

  Школа шаха „Скакач“ се нада да ће се у Дворовима напокон окупити 10 омладинских екипа, а то значи да би такмичење могло да траје најамње 5 дана (два кола дневно).

 3. V.S !!! каже:

  svaki dan zovem ekipe omladinske gde se moze desiti da bude 10 ekipa bio bi zadovoljan i sa 8 ekipa .. zenske ekipe ocekujem 4-5 i seniorski 9 ekipa jer mi damas javlja Bileca da nemoze doci a rezervisali sobe STA DA SE RADI utorak se zakljucuje lista i objavit ce se koje sve ekipe ucestvuju……..

 4. VLADO STOJANOVIC !!! !!! каже:

  Ocekuju se omladinske ekipe: Skakac,Mat,Gligoric,Dvorovi,Velemajstor,Zvezda,Mladost,Panteri,,,,,, jos pregovaram sa Potocani,Osnovac,Foca i Banja Luka ( Milekic) utorak zadnji rok ……………… Zene : Bileca ,Obudova,Zvezda,Posk,Teslic,Panteri i Gligoric zadnji rok utorak ,…Seniori: Dubica,Banja Luka Derventa,Teslic,Brcko,Zvornik,Bratunac,Rogatica,Gligoric i Bileca – odustala , a bila rezervisala hotel , sta da radim .

 5. VLADO STOJANOVIC !!! !!! каже:

  Sve drzave na Balkanu su pomjerale svoje lige samo liga Srpske Republike je uvijek u iso vreme kako pada neka subota i kad pravimo nas kalendar vec 23 godine vodimo racuna da se ne poklopi sa Srb9ijom STO JE NORMALNO , a sto se tice MNE nemamo obavezu mada nam je zao igraca jer su to sve nasi saisti i mislim da su trebali doci igrati nasu Srpsku ligu , ALI NIJE TO RAZLOG MOGLA JE PO MENI Bileca dovesti Bozu Marica i jos 2 seniora i ostalo popunit sa svoja 3 omladinca itd.itd. SVAKO u SVOJOJ DRZAVI PRAVI KALENDAR KAD MU ODGOVARA PA I MI SRPSKA REPUBLIKA !!!

 6. VLADO STOJANOVIC !!! !!! каже:

  TRAZI SE DESETA KAZE NE POSTOJI ZVALO SE DO SADA JOS NEKI 7 KLUBOVA , NAPRAVIT CU JE JA PA …………………….

 7. VLADO STOJANOVIC !!! !!! каже:

  PRVA OMLADINSKA LIGA SRPSKE REPUBLIKE , Ekipe koje su potvrdile ucesce : Panteri , Svetozar Gligoric , Dvorovi , Velemajstor , Zvijezda , Skakac , Mladost , Potocani , Mat Ilidja !!! jos nisu potvrdili ili odustali B.L , Osnovac , Foca i Kotor Varos ??? sah , sah i samo sah koja borba da bude 10 ekipa na Srpskom prvenstvu !!! V.S !!! STO MI OVO SVE TREBA ???

 8. VLADO STOJANOVIC !!! !!! каже:

  PRVA ZENSKA LIGA SRPSKE REPUBLIKE , Ekipe koje su potvrdile ucesce : Obudovac , Posk , Teslic , Zvijezda – Obudovac , Svetozar Gligoric i ??

 9. VLADO STOJANOVIC !!! !!! каже:

  SENIORI :: DUBICA , Banja Luka , DERVENTA , TESLIC , BRCKO , SVETOZAR GLIGORIC , ZVORNIK , BRATUNAC ROGATICA iiiiiiii ?

 10. VLADO STOJANOVIC !!! !!! каже:

  KAKO ONO NA stranicama federacije bie NEWSS , jutros zvali Srbinje(Foca) i Osnovac ima nade da se pojave A TO BI BILO 11 EKIPA , borba je da mozda dodje i Banja Luka sve otvoreno ………..

 11. VLADO STOJANOVIC !!! !!! каже:

  KONACNA LISTA SENIORI :: DUBICA , Banja Luka , DERVENTA , TESLIC , BRCKO , SVETOZAR GLIGORIC , ZVORNIK , BRATUNAC , ROGATICA i Saovski sportski klub „Karavlasi“……………. posto su pozvati 7 kubova da igraju odbili su zbog nedostatka LOVE svelo se slovo na Karavlase i da oni nisu htjeli onda bi SAH KLUB PANTERI BIO 10 EKIPA !!! uvujek ima rjesenje .. V.S !!!

 12. VLADO STOJANOVIC !!! !!! каже:

  KONACNA LISTA PRVA ZENSKA LIGA SRPSKE REPUBLIKE , Ekipe koje su potvrdile ucesce : Obudovac , Posk , Teslic , Zvijezda – Obudovac , Svetozar Gligoric Bileca i Panteri !!!

 13. VLADO STOJANOVIC !!! !!! каже:

  KONACNA LISTA PRVA OMLADINSKA LIGA SRPSKE REPUBLIKE , Ekipe koje su potvrdile ucesce : Panteri , Svetozar Gligoric , Dvorovi , Velemajstor , Zvijezda , Skakac , Mladost , Potocani , Mat Ilidja i ((B.L ???)) !!!

 14. VLADO STOJANOVIC !!! !!! каже:

  KLUBOVI KOJI IMAJU OMLADINSKE I ZENSKE EKIPE DA PONESU PO DVA SATA I DVE GARNITURE . „Fala

 15. VLADO STOJANOVIC !!! !!! каже:

  UCINITE NESTO ZA SAH NASE SRPSKE REPUBLIKE !!!
  ETEGA PRODJE PST SAH TURNIR DOBAR -VRLO DOBAR NEK SE SAMO IGRA SAH …………… SADA OCEKUJEMO DA NA PRVENSTVO DRZAVE SRPSKE REPUBLIKE NA PRVU LIGU STIGNU OMLADINCI IZ KOTOR VAROSA sitna lova oko 600 km kosta omladinsku ekipu 4 igraca vjerujem da organizatori iz Kotor Varesa poslati ekipu , Sipku molim posto ima vremena da SEM „Skakaca“SE potrudi i POSALJE jos JEDNA ekipa iz Banja Luke u saradnji sa LAHKICEM JER DO SADA IMA 9 EKIPA e to je sah „FALA UNAPRED ,, DOBRO DOSLI NA NAJVECU SMOTRU SRPSKOG SAHA SRPSKE REPUBLIKE V.S !!! A gosp. Tesica kao organizatora pst i clana IORS iz Banjalucke regije pozivam na OTVARANJE ….((( Banjalucko – Prijedorska regija za sada imamo 2 ekipe „Skakac“ i Potocani – fala Miroslave jer dovodi i zensku ekipu ))) ocekujemo JOS EKIPA ….

 16. Бранко каже:

  Još bolje vas našli!
  Biće to pravi praznik šaha.

Одговорите

You must be Пријави те се да би сте осваили коментар.

Важни догађаји

Кадетско и омладинско ШСРС од 12. до 14. априла, Бања Дворови

РАСПИС

.

СЛОВЕНСКО БРАТСТВО 29.06.-14.07. 2019.

.РАСПИС

 

Кадетско БиХ, 9.-12. мај 2019 Дворови

РАСПИС

 

 

 

 

 

 

 

Следећи догађаји

Премијер лига од 8. до 16. 06. 2019. Тузла

распис

12. Фестивал Параћин 5.-12. 07. 2019

распис

 

Бановци Дунав 27.06 – 4.07- 2019.

РАСПИС

 

5. Опен Ниш 25.6. до 4.07.2019

распис

 

Кадетско Европе 1.-11. август 2019, Братислава.Словачка

обавештење