slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Шахисти из Србије успјешни у Шипрагама

Шахисти из Србије потпуно су доминирали на традиционалном међународном рапид турниру “Лука Шипраге” одржаном у Шипрагама и заузели сва три мјеста на побједничком постољу на којем их је предводио велемајстор Никола Седлак из Суботице.

Он је тријумфовао испред колега Борка Лајтхајма и Миодрага Савића, а сви су послије девет одиграних кола имали по седам и по поена, али је најбољи количник остварио Седлак, док је у том кругу најслабији скор имао Савић.

Поред водеће тројке из фонда вриједног 3.420 КМ награђени су и играчи до осме позиције, а додијељено је и шест специјалних награда. Играчи из Србије заузели су првих шест мјеста, а међу награђене успјели су да уђу још по један шахиста из БиХ и Хрватске.

Најбоље пласирани играч из Котор Вароша био је млади Драган Станковоћ који је са пет поена заузео 39. позицију у конкуренцији 129 такмичара из седам земаља.

РЕЗУЛТАТИ и комплетна статистика

И седмо издање турнира одржано је у природној оази у комплексу рибњака којим газдује предузеће “Лука”. Турнир је дио шаховског маратона који ће повезати три такмичења у Котор Варошу и Бањалуци у једну од највећих домаћих смотри овог спорта. Караван је из Шипрага преселио у Бањалуку гдје је данас на програму међународни турнир “Посјети Бањалуку”, а завршница је резервисана за Котор Варош од 29. јула до 1. августа.

– Спојили смо ова три изузетно посјећена турнира и на крају ће бити додијељене награде “Цхесс гранд приx Врбања куп” за три најбоља играча у укупном поретку. За њих је обезбијеђено 2.000, док укупан наградни на три турнира износи 13.000 марака – рекао је за “Мој Котор Варош” Предраг Тешић, директор међународног шаховског турнира “ПСТ интернатионал”, који већ неколико година окупља велики број изузетно квалитетних шахиста у Котор Варошу.

Највећи наградни фонд има међународни турнир “ПСТ интернатионал” којим ће бити спуштена завјеса на шаховски маратон.

– Наградни фонд подијелићемо на десет најбољих играча, а обезбиједили смо и шест специјалних награда. Пријаве прихватамо до 29. јула у 10 часова – истакао је Тешић.

Сва три турнира биће бодована за листе Свјетске шаховске организације ФИДЕ.

Коментарисање је затворено.

Важни догађаји

Кадетско и омладинско ШСРС од 12. до 14. априла, Бања Дворови

РАСПИС

.

СЛОВЕНСКО БРАТСТВО 14. – 30. јун 2018.

.РАСПИС

 

Друга лига ШСРС – 17. – 20. мај – Котор Варош

РАСПИС

 

 

 

 

 

 

 

Следећи догађаји

Премијер лига од 2. до 10. 06. 2018. Јахорина

Спортско лето Параћин, 7. до 14. јул 2017

Аматерско првенство Европе, 09. – 17. 06. 2017, Ниш

РАСПИС

Екипно Европе за ветеране, Нови Сад 24. 06. – 4. 07. 2017

Екипно првенство Европе-Крит 27.10. – 7.11. 2017

Ускоро- нови дигитални шаховски сат

нови дигитални шаховски сат