slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Šahisti iz Srbije uspješni u Šipragama

Šahisti iz Srbije potpuno su dominirali na tradicionalnom međunarodnom rapid turniru “Luka Šiprage” održanom u Šipragama i zauzeli sva tri mjesta na pobjedničkom postolju na kojem ih je predvodio velemajstor Nikola Sedlak iz Subotice.

On je trijumfovao ispred kolega Borka Lajthajma i Miodraga Savića, a svi su poslije devet odigranih kola imali po sedam i po poena, ali je najbolji količnik ostvario Sedlak, dok je u tom krugu najslabiji skor imao Savić.

Pored vodeće trojke iz fonda vrijednog 3.420 KM nagrađeni su i igrači do osme pozicije, a dodijeljeno je i šest specijalnih nagrada. Igrači iz Srbije zauzeli su prvih šest mjesta, a među nagrađene uspjeli su da uđu još po jedan šahista iz BiH i Hrvatske.

Najbolje plasirani igrač iz Kotor Varoša bio je mladi Dragan Stankovoć koji je sa pet poena zauzeo 39. poziciju u konkurenciji 129 takmičara iz sedam zemalja.

REZULTATI i kompletna statistika

I sedmo izdanje turnira održano je u prirodnoj oazi u kompleksu ribnjaka kojim gazduje preduzeće “Luka”. Turnir je dio šahovskog maratona koji će povezati tri takmičenja u Kotor Varošu i Banjaluci u jednu od najvećih domaćih smotri ovog sporta. Karavan je iz Šipraga preselio u Banjaluku gdje je danas na programu međunarodni turnir “Posjeti Banjaluku”, a završnica je rezervisana za Kotor Varoš od 29. jula do 1. avgusta.

– Spojili smo ova tri izuzetno posjećena turnira i na kraju će biti dodijeljene nagrade “Chess grand prix Vrbanja kup” za tri najbolja igrača u ukupnom poretku. Za njih je obezbijeđeno 2.000, dok ukupan nagradni na tri turnira iznosi 13.000 maraka – rekao je za “Moj Kotor Varoš” Predrag Tešić, direktor međunarodnog šahovskog turnira “PST international”, koji već nekoliko godina okuplja veliki broj izuzetno kvalitetnih šahista u Kotor Varošu.

Najveći nagradni fond ima međunarodni turnir “PST international” kojim će biti spuštena zavjesa na šahovski maraton.

– Nagradni fond podijelićemo na deset najboljih igrača, a obezbijedili smo i šest specijalnih nagrada. Prijave prihvatamo do 29. jula u 10 časova – istakao je Tešić.

Sva tri turnira biće bodovana za liste Svjetske šahovske organizacije FIDE.

Komentarisanje je zatvoreno.

Važni događaji

Kadetsko i omladinsko ŠSRS od 12. do 14. aprila, Banja Dvorovi

RASPIS

.

SLOVENSKO BRATSTVO 14. – 30. jun 2018.

.RASPIS

 

Druga liga ŠSRS – 17. – 20. maj – Kotor Varoš

RASPIS

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći događaji

Premijer liga od 2. do 10. 06. 2018. Jahorina

Sportsko leto Paraćin, 7. do 14. jul 2017

Amatersko prvenstvo Evrope, 09. – 17. 06. 2017, Niš

RASPIS

Ekipno Evrope za veterane, Novi Sad 24. 06. – 4. 07. 2017

Ekipno prvenstvo Evrope-Krit 27.10. – 7.11. 2017

Uskoro- novi digitalni šahovski sat

novi digitalni šahovski sat