slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

ШК Невесиње обновио рад

Љубитељи шаха у Невесињу одржали су данас Обновитељску скупштину клуба чиме су отворили нову страницу у четири деценије дугој традицији ове друштвене игре. Истакли су подршку Школи шаха и најавили више активности које би допринијеле омасовљењу и популаризацији шаха у Невесињу.

За предсједника седмочланог Управног одбора изабран је Мирослав Јонлија, а послове предсједника Скупштине клуба обављаће Драгомир Граховац. Усвојен је Статут Шаховског клуба и други потребни акти за регистрацију клуба.

Међу љубитељима шаха неће недостајати ентузијазма, али остаjе проблем непостојања адекватних просторија за рад клуба, истакнуто је на сједници Скупштине. Невесињски шахисти намјеравају да се од наредне сезоне укључе у такмичења под окриљем Шаховског савеза РС, а најавили су да ће покренути меморијални турнир „Владимир Дабарчић“ који ће подсјећати на човјека чије прегалаштво и љубав према шаху до данас није виђено на невесињским просторима.

ШК „Невесиње“ основан је 1979. године и током четири деценије постојања остварио је бројне успјехе, посебно у омладинским категоријама. Године 1986. клуб је убједљиво освојио прво мјесто у херцеговачкој регији и пласирао се у Републичку лигу. И у вишем рангу такмичења Невесињци су играли одлично и на крају заузели треће мјесто што је за тадашњи квалитет лиге био невјероватан пласман. У омладинским категоријама невесињски шахисти су били најуспјешнији у регији. На брзопотезном првенству средњих школа Југославије у Пули 1988. године невесињска екипа је заузела седмо мјесто што је најбољи пласман неке невесињске екипе у савезном рангу такмичења.

Одговорите

You must be Пријави те се да би сте осваили коментар.

Важни догађаји

Кадетско и омладинско ШСРС од 12. до 14. априла, Бања Дворови

РАСПИС

.

СЛОВЕНСКО БРАТСТВО 29.06.-14.07. 2019.

.РАСПИС

 

Кадетско БиХ, 9.-12. мај 2019 Дворови

РАСПИС

 

 

 

 

 

 

 

Следећи догађаји

Премијер лига од 8. до 16. 06. 2019. Тузла

распис

12. Фестивал Параћин 5.-12. 07. 2019

распис

 

Бановци Дунав 27.06 – 4.07- 2019.

РАСПИС

 

5. Опен Ниш 25.6. до 4.07.2019

распис

 

Кадетско Европе 1.-11. август 2019, Братислава.Словачка

обавештење