slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

ШК Требиње шампион Премијер лиге БиХ за жене

Женска екипа Шаховског клуба „Требиње“ освојила је титулу шампиона Премијер лиге БиХ на турниру који је одржан у Тузли од 8. до 10. јуна 2019.

Екипа коју је предводила женски велемајстор Ана Бендераћ остварила је три побједе, у првом колу побиједила је Напредак из Зенице 2,5-1,5, у другом Слободу из Тузле са 3,5-0,5 и у посљедњем колу Грачаницу са 4-0.

Поред Ане Бендераћ за Шаховски клуб „Требиње“ наступале су још и Маша Максимовић, Милица Попадић, Јелена Томић и Јелена Гушић.

Изузетно ми је драго што смо у свом дебитантском наступу у Премијер лиги освојили титулу државног првака. Дјевојке су одиграле одлично и на задовољство свих биле итекако убједљиве. Посебно бих се захвалио велемајстору Ани Бендераћ која је на најбољи могући начин предводила нашу екипу“, каже Тихомир Симанић, секретар Шаховског клуба „Требиње“.

Према његовим ријечима, женска екипа Шаховског клуба „Требиње“ изборила је пласман у Куп европских шампиона у шаху који се игра од 9. до 17. новембра у Улцињу (Црна Гора).

Велимир Реметић, оснивач и директор ШК ”Требиње” је рекао да је јако поносан на цијели тим и да је атмосфера фантастична. Посебно је истакао заслуге прослављене требињске шахисткиње Ане Бендераћ, али и секретара клуба, Тихомира Симанића и Коче Говедарице који врши функцију предсједника Управног одбора. ”Шахисткиње ШК “ Требиње “ су првакиње БиХ! Ана Бендераћ, прослављена требињска шахисткиња, зналачки је водила екипу до великог успјеха! Слиједила је борбена Маша Максимовић и чврста Јелена Томић па наше Билећанке Милица Попадић и Јелена Гушић . Неправедно запостављени женски шах на велика врата улази у нашу Херцеговину. Изборена је и Лига шампиона и то без ичије помоћи!” – није Велимир крио одушевљење овим великим успјехом. Он додаје да, иако шах није толико популаран у нашим крајевима, потенцијал ипак постоји и да клуб ставља акценат на рад са дјецом.

Иако нисмо бројни, као неке друге области у Републици Српској, сматрам да посједујемо велики потенцијал за развој шаха у најмлађим категоријама. Дјечици су потребни узори, као Ана Бендераћ или сестре Дедијер јер таквим именима треба мотивисати дјевојчице и дјечаке. Зато смо одлучили да формирамо јаку женску сениорску екипу састављену углавном од играчица из источне Херцеговине. Полако ћемо уводити дјевојчице у прву екипу, макар као резерве, како би стекле одређена такмичарска искуства.” – рекао је Велимир Реметић.

Из Шаховског клуба ”Требиње” најављују рад са најмлађом популацијом, почевши од вртићке дјеце, којој ће, кроз специјални, адаптирани програм и специјализоване шаховске табле за најмлађи узраст, на забаван начин бити отворен свијет шаховских поља и фигура. Такође, они најављују и шаховски спектакл – симултанку са бившим прваком свијета, легендарним Анатолијем Карповом, а право и част биће указана у првом реду младим играчима источне Херцеговине, а право на играње симултанке имаће и културни и јавни радници источног дијела Републике Српске. Симултанка је најављена за 8. август текуће године и нема сумње да ће овај догађај имати велику улогу у додатној популаризацији ове древне игре.

Тренунто се у Тузли игра и мушки сениорски екипни шампионат на коме игра и други клуб из Требиња „Леотар плус“,као и стари премијерлигаш ШК Шамац. 

Р Е З У Л Т А Т И

 

П А Р Т И Ј Е

 

Коментарисање је затворено.

Важни догађаји

Кадетско и омладинско ШСРС од 12. до 14. априла, Бања Дворови

РАСПИС

.

СЛОВЕНСКО БРАТСТВО 29.06.-14.07. 2019.

.РАСПИС

 

Кадетско БиХ, 9.-12. мај 2019 Дворови

РАСПИС

 

 

 

 

 

 

 

Следећи догађаји

Премијер лига од 8. до 16. 06. 2019. Тузла

распис

12. Фестивал Параћин 5.-12. 07. 2019

распис

 

Бановци Дунав 27.06 – 4.07- 2019.

РАСПИС

 

5. Опен Ниш 25.6. до 4.07.2019

распис

 

Кадетско Европе 1.-11. август 2019, Братислава.Словачка

обавештење