slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Skupština ŠS RS uspješno održana na Prvoj ligi

IMG_2373Redovna izborna skupština Šahovskog saveza Republike Srpske

Mosko, 15. avgust 2015.g

U turnirskoj sali Prve lige RS, u motelu “Konak” Mosko kod Trebinja, danas je održana redovna Izborna Skupština ŠS RS. Skupštini je od mogućih 51 delegata prisustvovalo njih 37 i time su se po Statutu stekli uslovi za rad Skupštine. Nakon izbora radnog tela Skupštine i konstatovanja od strane verifikacione komisije da Skupština ima kvorum da nastavi sa radom, prešlo se na usvajanje Dnevnog reda, koji je u celosti prihvaćen. Za novog predsjednika Skupštine za naredni period od 4 godine, jednoglasno je izabran Radovan Rosić predsjednik IO ŠK “Gorski Termag” Rogatica, a za potpredsjednika je izabran Miladin Simić iz Banjaluke, predsjednik ŠS regije Banjaluka. Prethodni predsjednik Skupštine Jovo Janjić, nije se udostojio da prisustvuje ovom skupu.  Zatim je predsjednik IO ŠS RS, akademik Pantelija Dakić podnio izvještaj o radu saveza u prethodne 4 godine, kao i finansijski izvještaj. Detaljno je upoznao sve prisutne sa aktivnostima Šahovskog saveza RS u prethodnom periodu i sa održanim turnirima. Skupština je gospodinu Dakiću dodijelila mandat na još 4 naredne godine.

Tokom Skupštine izabran je novi Izvršni odbor u kome je od danas i jedan novi član, Predrag Tešić iz Kotor Varoši. Gospodin Tešić, šahovskoj javnosti poznat po uspješno organizovanom šahovskom rejting turniru u Kotor Varoši prije nepunih mjesec dana, u svom ekspozeu je prisutnim kolegama obećao puno rada, zalaganja i novih ideja u radu saveza. 

Izabran je novi nadzorni odbor i komisija za sportsku arbitražu sa po tri člana. Predsjednik nadzornog odbora u naredne 4 godine biće Marinko Burazor, a komisije za sportsku arbitražu Radomir Zurovac. Nadzorni odbor još čine Anđelko Nikitović i Vitomir Tomić. U komisiji za sportsku arbitražu su Đorđe Stojanović i Slobodan Tešić.

U organe ŠU BiH izabrana su tri člana: Radovan Rosić(romanisjko-hercegovačka regija), Pantelija Dakić(banjalučko-prijedorska regija) i Vlado Stojanović(SMPB-distrikt Brčko-dobojska regija).

Svi organi Skupštine su izabrani jednoglasnim odlukama delegata, bez i jednog glasa protiv, a nije bilo ni uzdržanih. Skupština je završila sjednicu u 13:20 časova.

 

FOTO galerija

3 komentara

Zamoljavamo Vas da upišete puno ime i prezime. Hvala!


  1. V.S !!! says:

    pozdrav sa TENERIFA , CESTITAMO NA IZBORU PRESJEDNIKA I PODPRESJEDNIKA SKUPSTINE SRPSKE REPUBLIKE !!! 37- 0 ,zao mi je sto nisu bili bivsi presjednik i pod presjednik koji nikada nisu ni izabrati PROSLA SKUPSTINA jer su dobili samo 18 glasova ,,,,,,,,,,,,

  2. V.S!!! says:

    ODGOVOR PRATIOCU BILI ,,,,,, IZABRATI JE PO KOMUNISTICKOM DOBU ,OVE NOVOKONPONOVANE NE PRIZNAJEM I ZALIM STO NIKADA NISAM BIO ,I PREFARBO SE BRZO KO OSTALIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Odgovorite

You must be Prijavi te se da bi ste osvaili komentar.

Važni događaji

Kadetsko i omladinsko ŠSRS od 12. do 14. aprila, Banja Dvorovi

RASPIS

.

SLOVENSKO BRATSTVO 29.06.-14.07. 2019.

.RASPIS

 

Kadetsko BiH, 9.-12. maj 2019 Dvorovi

RASPIS

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći događaji

Premijer liga od 8. do 16. 06. 2019. Tuzla

raspis

12. Festival Paraćin 5.-12. 07. 2019

raspis

 

Banovci Dunav 27.06 – 4.07- 2019.

RASPIS

 

5. Open Niš 25.6. do 4.07.2019

raspis

 

Kadetsko Evrope 1.-11. avgust 2019, Bratislava.Slovačka

obaveštenje