slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Srbac, Hercegovac i Bratunac osvojili medalje na Prvoj ligi RS 2015

IMG_2479ŠK “Srbac” iz Srpca je novi šampion Prve lige RS za sezonu 2015. Srebrne medalje osvojila ekipa domaćina lige ŠK “Hercegovac” iz Bileće. Treće mjesto i bronzane medalje dobio ŠK “Bratunac” iz Bratunca. Takmičenje proteklo u sportskom duhu i bez ikakvih problema. Sve čestitke pobednicima lige, tehničkom organizatoru ŠK “Hercegovac” na čelu sa direktorom turnira Veselinom Milićevićem i ljubaznim domaćinima motela “Konak” Mosko. Pozdrav do iduće sezone i nove lige! Sljedeće takmičenje u organizaciji ŠS RS počinje već 5. septembra, Premijer liga BiH u Prijedoru.

Koliko su Srpčani bili dominantni na ovom takmičenju, govori podatak da su titulu obezbijedili jedno kolo prije završetka prvenstva.

Kapiten ekipe, Mirko Stojković, kaže da još uvijek ne može vjerovati kakav su podvig ostvarili jer su do prije dvije godine igrali u Drugoj ligi Republike Srpske.

“Ostvarili smo veliki poduhvat jer smo za svega tri godine od Druge lige stigli do Premijer lige BiH. U ovom rangu takmičenja ćemo biti jedini iz zapadnog dijela Republike Srpske a zanimljivo je da u Premijer ligi nema ni Banjaluke, Bijeljine, Prijedora, Doboja i drugih većih gradova u Republici Srpskoj. Zato se jedan mali Srbac izdigao i pokazao svu svoju snagu”, kaže Stojković.

On naglašava da će srbački igrači u idućoj sezoni igrati protiv vrhunskih šahista koji su među najboljima na ovim prostorima.

“Radi se o profesionalcima protiv kojih do sada nikada nismo igrali niti smo mogli zamisliti da sjedimo za istim stolom. Koliko smo veliku stvar napravili svjedoči i to da je na prvenstvu u Trebinju učestvovalo čak 9 velemajstora i 14 internacionalnih majstora. I u takvom društvu smo trijumfovali kolo prije kraja takmičenja. To je dokaz da je sve u životu moguće i da nema nepremostivih prepreka”, ushićen je Stojković.

Tim povodom, načelnik opštine Drago Ćirić je prije nekoliko dana organizovao svečani prijem za predstavnike Šahovskog kluba i uputio im iskrene čestitke za ostvareni uspjeh.

“Ovo je najveći uspjeh srbačkog sporta od osamostaljenja Republike Srpske. Naši šahisti po svemu mogu biti primjer drugim sportskim kolektivima. Nadam se da će ovi rezultati doprinijeti popularizaciji šaha u Srpcu i da će se sve više mladih pokazati opredjeljenje za ovu vrstu sporta”, rekao je načelnik Ćirić.

Predsjednik kluba, Jovo Gužvić, zahvalio se na podršci načelniku opštine Dragi Ćiriću jer je opštinska uprava direktno pomogla da se ovaj klub za svega tri godine plasira od Druge do Premijer lige BiH.

“Dobili smo finansijsku pomoć od opštine koja nam je mnogo značila. Ovo je uspjeh cijelog kolektiva i ponosni smo na rezultate koje smo ostvarili. Naš klub je formiran odmah nakon rata, takmičio se u mnogim rangovima takmičenja a sada smo došli do vrhunca. Iznad Premijer lige je još samo Evropska liga koja predstavlja evropsko prvenstvo u šahu na kojem nastupaju najpoznatiji svjetski igrači i zaista smo ponosni što smo došli na korak od tako velikog društva”, smatra Gužvić.

Ovo nije jedini uspjeh Srpčana na prvenstvu u Trebinju jer je paralelno sa ligaškim dijelom održano brzopotezno prvenstvo Republike Srpske na kojem je prvo mjesto zauzeo velemajstor Branko Tadić, čelna tabla Šahovskog kluba Srbac.

F O T O

 

Detaljnije o Prvoj ligi:   Prva liga RS 2015

 

 

 

 

5 komentara

Zamoljavamo Vas da upišete puno ime i prezime. Hvala!


 1. Veliki Kuzmo says:

  Čestitamo!!!

 2. V.S !!! Vlado Stojanovic says:

  cestitamo !!!

 3. V.S!!! says:

  CESTITAMO NAJBOLJEM SAOVSKOM SAVEZU NA BALKANU SSRS , A POSEBNE CESTITKE ZA SVE OVO STO MOZE DA VIDI ZEMLJA PLANETA ju-trubi NEBOJSI RADOSAVLJEVICU ,SA MALO LOVE A SVE SE ODRADI U GODINI ,,,,,,

 4. V.S!!! says:

  “FALA NA FOTO GALERIJI A POSENO NA ISTORIJSKOJ ZAJEDNICKOJ FOTOGRAFIJIJI SA PRVE SRPSKE LIGE !!!

 5. besko says:

  i ja se pridruzujem cestitkama PUNO POZDRAVA SA MAJEVICE

Odgovorite

You must be Prijavi te se da bi ste osvaili komentar.

Važni događaji

Kadetsko i omladinsko ŠSRS od 12. do 14. aprila, Banja Dvorovi

RASPIS

.

SLOVENSKO BRATSTVO 29.06.-14.07. 2019.

.RASPIS

 

Kadetsko BiH, 9.-12. maj 2019 Dvorovi

RASPIS

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći događaji

Premijer liga od 8. do 16. 06. 2019. Tuzla

raspis

12. Festival Paraćin 5.-12. 07. 2019

raspis

 

Banovci Dunav 27.06 – 4.07- 2019.

RASPIS

 

5. Open Niš 25.6. do 4.07.2019

raspis

 

Kadetsko Evrope 1.-11. avgust 2019, Bratislava.Slovačka

obaveštenje