slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Vlado Narančić slavio u Šipragama

FIDE majstor Vlado Narančić iz Banjaluke osvojio je pobjednički pehar i vrijednu novčanu nagradu u iznosu od 1.100 KM na tradicionalnom osmom po redu, međunarodnom rapid turniru u Šipragama. 

FM Vlado Narančić, pobjednik međunarodnog turnira „Šiprage 2019“

Narančiću je bilo dovoljno da sakupi 7,5 poena iz 9 odigranih partija za prvo mjesto,a isti broj poena su imali i velemajstor Siniša Dražić iz Novog Sada koji je zauzeo drugo mjesto zbog dodatnih kriterijuma, kao i trećeplasirani velemajstor Miodrag Savić iz Zvornika. Ovaj uspjeh nije slučajan, jer su Naračić i Savić višestruki šampioni Republike Srpske. Listu igrača sa 7 osvojenih poena predvodi dvostruki prvak ovog turnira VM Dalibor Stojanović iz Bijeljine, koji je zauzeo 4. mjesto u generalnom plasmanu,a poredak ostalih možete vidjeti na linku rezultati.

Konkurencija je bila veoma jaka, učestvovalo je 128 šahista, od toga sedmorica sa najvišom titulom velemajstora, zatim tri međunarodna majstora i osam majstora FIDE. Na turniru su učestvovali šahisti iz čak 8 šahovskih federacija, pa je turnir poprimio jak međunarodni karakter. Tu je bilo šahista iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Švajcarske, Danske i naravno BiH. 

Prvo mjesto u konkurenciji igrača do 1.800 rejting bodova osvojio je Jovo Slijepčević, drugi je bio Jelenko Konjević, a treće mjesto je pripalo Marku Lipovčiću.

Najbolje plasirani omladinac je Bojan Maksimović, dok je najbolji plasman među damama imala Maša Babić. Najstariji takmičar bio je Dragoljub Đukić, a najmlađi Danilo Maglov.

Kada je riječ o domaćim igračima iz opštine Kotor Varoš, najbolji plasman su ostvarili profesor Sergej Molčanov i omladinac Dragan Stanković.

R E Z U L T A T I

Ni ovoga puta nije izostalo ljubazno gostoprimstvo domaćina, pa su svi učesnici nagrađeni majicama sa logom organizatora Fondacija „Luka a.d.“ Banjaluka i posluženi svežom prženom pastrmkom iz okolnih ribnjaka, kao i svečanim ručkom na kraju turnira. Tokom turnira bilo je osvežavajućih napitaka i kafe. Valja pomenuti da je teren za igru ovog puta bio asfaltiran, pa oblaci kiše nisu ovoga puta predstavljali nikakvu pretnju, međutim nije ih ni bilo. 

Svjetlana Račić, nova direktorica turnira je ponosno izjavila za medije – Velika mi je čast što su nam se ove godine odazvali veliki majstori iz zemalja širom Evrope. Učešće sjajanih igrača nam daje podstrek da narednih godina budemo još bolji u organizaciji turnira – 

Simpatije učesnika turnira održanog podno Vlašića pobrao je bračni par Mohr iz Slovenije, kojima je ovo nesvakidašnje iskustvo i pokušaće napraviti nešto slično u Deželi. Oduševljenje turnirom nije krio n proslavljeni hrvatski reprezentativac VM Zdenko Kožul, kome je takođe ovo prvo učešće na turniru. Jedino nije bilo igrača iz Crne Gore, koji su igrali svoju Premijer ligu u Nikšiću u istom terminu. 

Da sve protekne u najboljem redu, potrudila se standardna sudijska ekipa u sastavu: Stevan Paštar glavni sudija, Nemanja Šipka kompjutersko parovanje i multimedija, Nikola Lakić i Slobodan Đukić u ulozi pomoćnih sudija. 

Turnir se rejtingovao za FIDE rapid listu,a tempo igre je iznosio 15 minuta po igraču. Nagradni fond je bio bogat, čitavih 3.750 KM, a podeljeno je 10 redovnih i osam specijalnih nagrada.

Sledeći turnir, deveti po redu, biće održan tradicionalno na isti datum,  u ponedeljak 27. jula iduće godine. Do tada, pogledajte foto galeriju sa zanimljivim detaljima koje je priredio Duško Kerezović.

Odgovorite

You must be Prijavi te se da bi ste osvaili komentar.

Važni događaji

Kadetsko i omladinsko ŠSRS od 12. do 14. aprila, Banja Dvorovi

RASPIS

.

SLOVENSKO BRATSTVO 29.06.-14.07. 2019.

.RASPIS

 

Kadetsko BiH, 9.-12. maj 2019 Dvorovi

RASPIS

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći događaji

Premijer liga od 8. do 16. 06. 2019. Tuzla

raspis

12. Festival Paraćin 5.-12. 07. 2019

raspis

 

Banovci Dunav 27.06 – 4.07- 2019.

RASPIS

 

5. Open Niš 25.6. do 4.07.2019

raspis

 

Kadetsko Evrope 1.-11. avgust 2019, Bratislava.Slovačka

obaveštenje