slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Завршен турнир у Котор Вароши

Стојановић шампион, турнир каријере за Крагића

Велемајстор Далибор Стојановић из Бијељине побједник је трећег издања међународног турнира у шаху “ПСТ – интернатионал цхесс тоурнамент” који је данас завршен у Котор Варошу.

Стојановић је иза себе оставио највећег фаворита за титулу велемајстора из Србије Миодрага Савића кога је скупо коштао кикс у првом колу када је ремизирао са ФИДЕ мајстором Драганом Дугоњићем. Одлука је пала данас у посљедњем колу у које су Стојановић и Савић ушли са по пет бодова, а реми је био по мјери велемајстора из Бијељине. Треће мјесто освојио је велемајстор из Србије Борко Лајтхајм који је држао лидерску позицију послије пет одиграних кола, али се од титуле опростио у шестој рунди поразом од Стојановића.

Директор турнира Предраг Тешић уручио је тројици најбољих играча пехаре и новчане награде. Стојановићу је осим шампионског пехара припала и награда у износу од 1.000, Савићу 700, а Лајтхајму 500 КМ, а новчано су награђени и шахисти до десете позиције на табели.

Стојановић је похвалио гостопримство и организаторе који су се потрудили да турнир буде уврштен у календар Свјетске шаховске асоцијације.

– Играо сам веома добро комплетан турнир, нисам изгубио ниједну партију и са четири побједе и три ремија сам презадовољан. Ово ће ми добро послужити као припрема за шаховску олимпијаду у Грчкој наредне године, гдје бих требао да наступити за репрезентацију БиХ – истакао је Стојановић.

Специјалне награде додијељене су и играчима на основу рејтинга. У конкуренцији играча са рејтингом до 2.200 ФИДЕ бодова прво мјесто је заузео Невен Алексић, друго Мирко Кокеза, а треће Емир Хаџипашић. Најбољи међу играчима са рејтингом до 2.000 ФИДЕ бодова је Фахрудин Халиловић, други Златко Крагић, а трећи Горан Ђурић.

Најбољи ветеран изнад 65 година је Недељко Марковић, најбољи кадет домаћи такмичар Драган Станковић, најбоља шахисткиња је Ивана Микић, а најбољи играч Шаховског клуба Котор Варош Сергеј Молчанов.

Крагић је био најбољи представник Шаховског клуба Котор Варош, али му по правилима турнира припада вриједнија награда.

– Свих седам партија одиграо сам са играчима који су на овај турнир дошли са рејтингом изнад 2.000 поена. Међу тим противницима били су велемајстори, интернационални мајстори и ФИДЕ мајстори и самим тиме мој успјех је још већи. Одушевљен сам организацијом, а ово је мој најбољи турнир од када се бавим шахом – рекао је за МКВ Крагић на чији ће конто бити уписано 2.230 бодова.

Задовољство није скривао ни Тешић који је истакао да је ово било најбоље издање турнира до сада.

– Чињеница да смо међу 44 такмичара из БиХ, Србије, Црне Горе и Њемачке имали по шест велемајстора и интернационалних мајстора, те четири ФИДЕ мајстора даје висок рејтинг турниру. Поносни смо што смо угостили великане овог спорта као што су освајач златне олимпијске медаље из Црне Горе Драгиша Благојевић, шестоструки шампион РС Миодраг Савић, репрезентативац БиХ Далибор Стојановић и четвороструки првак бивше Југославије Милан Вукић – нагласио је Тешић.

Турнир су веома успјешно организовали Шаховски клуб Котор Варош и Удружење грађана “Центар младих”.

Резултате,табелу и комплетну статистику можете видјети кликом на доњи линк:

РЕЗУЛТАТИ

Победнички трио велемајстора са организатором турнира

коначна табела

Организатор турнира Предраг Тешић,победник турнира ВМ Далибор Стојановић и главни судија турнира ИА Мирза Миралем

1 коментар »

Замољавамо Вас да упишете пуно име и презиме. Хвала!


  1. Puric Nenad каже:

    Cestitke za Bijeljinu i pobjednika turnira!!!

Одговорите

You must be Пријави те се да би сте осваили коментар.

Важни догађаји

Кадетско и омладинско ШСРС од 13. до 15. априла, Бања Дворови

РАСПИС

.

СЛОВЕНСКО БРАТСТВО 14. – 30. јун 2018.

.РАСПИС

 

Друга лига ШСРС – 17. – 20. мај – Котор Варош

РАСПИС

 

 

 

 

 

 

 

Следећи догађаји

Премијер лига од 2. до 10. 06. 2018. Јахорина

Спортско лето Параћин, 7. до 14. јул 2017

Аматерско првенство Европе, 09. – 17. 06. 2017, Ниш

РАСПИС

Екипно Европе за ветеране, Нови Сад 24. 06. – 4. 07. 2017

Екипно првенство Европе-Крит 27.10. – 7.11. 2017

Ускоро- нови дигитални шаховски сат

нови дигитални шаховски сат