slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Završen turnir u Kotor Varoši

Stojanović šampion, turnir karijere za Kragića

Velemajstor Dalibor Stojanović iz Bijeljine pobjednik je trećeg izdanja međunarodnog turnira u šahu “PST – international chess tournament” koji je danas završen u Kotor Varošu.

Stojanović je iza sebe ostavio najvećeg favorita za titulu velemajstora iz Srbije Miodraga Savića koga je skupo koštao kiks u prvom kolu kada je remizirao sa FIDE majstorom Draganom Dugonjićem. Odluka je pala danas u posljednjem kolu u koje su Stojanović i Savić ušli sa po pet bodova, a remi je bio po mjeri velemajstora iz Bijeljine. Treće mjesto osvojio je velemajstor iz Srbije Borko Lajthajm koji je držao lidersku poziciju poslije pet odigranih kola, ali se od titule oprostio u šestoj rundi porazom od Stojanovića.

Direktor turnira Predrag Tešić uručio je trojici najboljih igrača pehare i novčane nagrade. Stojanoviću je osim šampionskog pehara pripala i nagrada u iznosu od 1.000, Saviću 700, a Lajthajmu 500 KM, a novčano su nagrađeni i šahisti do desete pozicije na tabeli.

Stojanović je pohvalio gostoprimstvo i organizatore koji su se potrudili da turnir bude uvršten u kalendar Svjetske šahovske asocijacije.

– Igrao sam veoma dobro kompletan turnir, nisam izgubio nijednu partiju i sa četiri pobjede i tri remija sam prezadovoljan. Ovo će mi dobro poslužiti kao priprema za šahovsku olimpijadu u Grčkoj naredne godine, gdje bih trebao da nastupiti za reprezentaciju BiH – istakao je Stojanović.

Specijalne nagrade dodijeljene su i igračima na osnovu rejtinga. U konkurenciji igrača sa rejtingom do 2.200 FIDE bodova prvo mjesto je zauzeo Neven Aleksić, drugo Mirko Kokeza, a treće Emir Hadžipašić. Najbolji među igračima sa rejtingom do 2.000 FIDE bodova je Fahrudin Halilović, drugi Zlatko Kragić, a treći Goran Đurić.

Najbolji veteran iznad 65 godina je Nedeljko Marković, najbolji kadet domaći takmičar Dragan Stanković, najbolja šahistkinja je Ivana Mikić, a najbolji igrač Šahovskog kluba Kotor Varoš Sergej Molčanov.

Kragić je bio najbolji predstavnik Šahovskog kluba Kotor Varoš, ali mu po pravilima turnira pripada vrijednija nagrada.

– Svih sedam partija odigrao sam sa igračima koji su na ovaj turnir došli sa rejtingom iznad 2.000 poena. Među tim protivnicima bili su velemajstori, internacionalni majstori i FIDE majstori i samim time moj uspjeh je još veći. Oduševljen sam organizacijom, a ovo je moj najbolji turnir od kada se bavim šahom – rekao je za MKV Kragić na čiji će konto biti upisano 2.230 bodova.

Zadovoljstvo nije skrivao ni Tešić koji je istakao da je ovo bilo najbolje izdanje turnira do sada.

– Činjenica da smo među 44 takmičara iz BiH, Srbije, Crne Gore i Njemačke imali po šest velemajstora i internacionalnih majstora, te četiri FIDE majstora daje visok rejting turniru. Ponosni smo što smo ugostili velikane ovog sporta kao što su osvajač zlatne olimpijske medalje iz Crne Gore Dragiša Blagojević, šestostruki šampion RS Miodrag Savić, reprezentativac BiH Dalibor Stojanović i četvorostruki prvak bivše Jugoslavije Milan Vukić – naglasio je Tešić.

Turnir su veoma uspješno organizovali Šahovski klub Kotor Varoš i Udruženje građana “Centar mladih”.

Rezultate,tabelu i kompletnu statistiku možete vidjeti klikom na donji link:

REZULTATI

Pobednički trio velemajstora sa organizatorom turnira

konačna tabela

Organizator turnira Predrag Tešić,pobednik turnira VM Dalibor Stojanović i glavni sudija turnira IA Mirza Miralem

1 komentar »

Zamoljavamo Vas da upišete puno ime i prezime. Hvala!


  1. Puric Nenad kaže:

    Cestitke za Bijeljinu i pobjednika turnira!!!

Odgovorite

You must be Prijavi te se da bi ste osvaili komentar.

Važni događaji

Kadetsko i omladinsko ŠSRS od 13. do 15. aprila, Banja Dvorovi

RASPIS

.

SLOVENSKO BRATSTVO 14. – 30. jun 2018.

.RASPIS

 

Druga liga ŠSRS – 17. – 20. maj – Kotor Varoš

RASPIS

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći događaji

Premijer liga od 2. do 10. 06. 2018. Jahorina

Sportsko leto Paraćin, 7. do 14. jul 2017

Amatersko prvenstvo Evrope, 09. – 17. 06. 2017, Niš

RASPIS

Ekipno Evrope za veterane, Novi Sad 24. 06. – 4. 07. 2017

Ekipno prvenstvo Evrope-Krit 27.10. – 7.11. 2017

Uskoro- novi digitalni šahovski sat

novi digitalni šahovski sat