slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

ŠK Trebinje šampion Premijer lige BiH za žene

Ženska ekipa Šahovskog kluba “Trebinje” osvojila je titulu šampiona Premijer lige BiH na turniru koji je održan u Tuzli od 8. do 10. juna 2019.

Ekipa koju je predvodila ženski velemajstor Ana Benderać ostvarila je tri pobjede, u prvom kolu pobijedila je Napredak iz Zenice 2,5-1,5, u drugom Slobodu iz Tuzle sa 3,5-0,5 i u posljednjem kolu Gračanicu sa 4-0.

Pored Ane Benderać za Šahovski klub “Trebinje” nastupale su još i Maša Maksimović, Milica Popadić, Jelena Tomić i Jelena Gušić.

Izuzetno mi je drago što smo u svom debitantskom nastupu u Premijer ligi osvojili titulu državnog prvaka. Djevojke su odigrale odlično i na zadovoljstvo svih bile itekako ubjedljive. Posebno bih se zahvalio velemajstoru Ani Benderać koja je na najbolji mogući način predvodila našu ekipu“, kaže Tihomir Simanić, sekretar Šahovskog kluba „Trebinje“.

Prema njegovim riječima, ženska ekipa Šahovskog kluba „Trebinje“ izborila je plasman u Kup evropskih šampiona u šahu koji se igra od 9. do 17. novembra u Ulcinju (Crna Gora).

Velimir Remetić, osnivač i direktor ŠK ”Trebinje” je rekao da je jako ponosan na cijeli tim i da je atmosfera fantastična. Posebno je istakao zasluge proslavljene trebinjske šahistkinje Ane Benderać, ali i sekretara kluba, Tihomira Simanića i Koče Govedarice koji vrši funkciju predsjednika Upravnog odbora. ”Šahistkinje ŠK “ Trebinje “ su prvakinje BiH! Ana Benderać, proslavljena trebinjska šahistkinja, znalački je vodila ekipu do velikog uspjeha! Slijedila je borbena Maša Maksimović i čvrsta Jelena Tomić pa naše Bilećanke Milica Popadić i Jelena Gušić . Nepravedno zapostavljeni ženski šah na velika vrata ulazi u našu Hercegovinu. Izborena je i Liga šampiona i to bez ičije pomoći!” – nije Velimir krio oduševljenje ovim velikim uspjehom. On dodaje da, iako šah nije toliko popularan u našim krajevima, potencijal ipak postoji i da klub stavlja akcenat na rad sa djecom.

Iako nismo brojni, kao neke druge oblasti u Republici Srpskoj, smatram da posjedujemo veliki potencijal za razvoj šaha u najmlađim kategorijama. Dječici su potrebni uzori, kao Ana Benderać ili sestre Dedijer jer takvim imenima treba motivisati djevojčice i dječake. Zato smo odlučili da formiramo jaku žensku seniorsku ekipu sastavljenu uglavnom od igračica iz istočne Hercegovine. Polako ćemo uvoditi djevojčice u prvu ekipu, makar kao rezerve, kako bi stekle određena takmičarska iskustva.” – rekao je Velimir Remetić.

Iz Šahovskog kluba ”Trebinje” najavljuju rad sa najmlađom populacijom, počevši od vrtićke djece, kojoj će, kroz specijalni, adaptirani program i specijalizovane šahovske table za najmlađi uzrast, na zabavan način biti otvoren svijet šahovskih polja i figura. Takođe, oni najavljuju i šahovski spektakl – simultanku sa bivšim prvakom svijeta, legendarnim Anatolijem Karpovom, a pravo i čast biće ukazana u prvom redu mladim igračima istočne Hercegovine, a pravo na igranje simultanke imaće i kulturni i javni radnici istočnog dijela Republike Srpske. Simultanka je najavljena za 8. avgust tekuće godine i nema sumnje da će ovaj događaj imati veliku ulogu u dodatnoj popularizaciji ove drevne igre.

Trenunto se u Tuzli igra i muški seniorski ekipni šampionat na kome igra i drugi klub iz Trebinja “Leotar plus”,kao i stari premijerligaš ŠK Šamac. 

R E Z U L T A T I

 

P A R T I J E

 

Komentarisanje je zatvoreno.

Važni događaji

Kadetsko i omladinsko ŠSRS od 12. do 14. aprila, Banja Dvorovi

RASPIS

.

SLOVENSKO BRATSTVO 29.06.-14.07. 2019.

.RASPIS

 

Kadetsko BiH, 9.-12. maj 2019 Dvorovi

RASPIS

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći događaji

Premijer liga od 8. do 16. 06. 2019. Tuzla

raspis

12. Festival Paraćin 5.-12. 07. 2019

raspis

 

Banovci Dunav 27.06 – 4.07- 2019.

RASPIS

 

5. Open Niš 25.6. do 4.07.2019

raspis

 

Kadetsko Evrope 1.-11. avgust 2019, Bratislava.Slovačka

obaveštenje