slajdsajt1

slajdsajt1

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt4

fotototo

Završena omladinska liga RS, “Skakači” odbranili titulu

IMG_7727 Omladinska liga RS – Banja Dvorovi 2016

Škola šaha “Skakač” iz Banjaluke osvojila je titulu prvaka omladinske lige RS, održane od 6. do 10. avgusta 2016.godine u Banji Dvorovi. Ovo im je treći trijumf nakon titula iz 2011. i prošle 2015. godine.

U konkurenciji devet omladinskih ekipa iz Republike Srpske, mladi šahisti iz Banjaluke su potvrdili primat kao i prošle godine, te bez poraza u svih osam odigranih kola,zasluženo osvojili pehar,zlatne medalje i diplome. Da trijumf bude još veći, svih četvoro članova pobjedničke ekipe je imalo i najbolji pojedinačni učinak po tablama, za koji su posebno nagrađeni šahovskim knjigama. Uz sve to, prva tabla Bojan Maksimović je trijumfovao u brzopoteznom turniru omladinske lige, pa tako postao prvi šampion te vrste takmičenja,koje će ubuduće postati tradicija na ovakvim prvenstvima. Nagrade su uručivali Ilija Ilić, kapiten domaće ekipe ŠK “Svetozar Gligorić” Bijeljina i organizator prvenstva Vlado Stojanović u svojstvu člana IO ŠSRS.  

Pobjedničku ekipu su činili:  Bojan Maksimović (7,5/8), Filip Gubo (6,5/8), Maša Maksimović (7/8) i Tijana Babić (7,5/8). Trener ekipe i vođa puta  bio je FIDE trener Branko Tomić, predsjednik ŠŠ “Skakač” Banjaluka. 

Drugo mjesto na omladinskoj ligi osvojili su talentovani šahisti POŠK-a iz Potočana, pojačani na prvoj tabli sa šampionom BiH u kadetskoj konkurenciji, Dinom Markovićem iz Zenice, kome su dodjelili ulogu kapitena. POŠK je u konačnoj tabeli imao isti broj meč bodova kao i pobjednici lige,međutim zaostali su svega poen i po u “gol” razlici zbog čega im je pripalo srebro. Za ekipu iz Potočana su nastupili: Dino Marković (7/8), Dragan Stanković (6,5/8), Ilija Šormaz (6/8) i Dragoš Strugar (7,5/8). Kapiten i vođa puta bio je predsjednik POŠK-a Miroslav Popadić, koji je na ovom prvenstvu imao i žensku ekipu.

Treće mjesto su zauzeli mladi šahisti OŠK “Mat” iz Istočne Ilidže, pobjedivši šest ekipa na ligi. Međutim poraz u poslednjem kolu od kolega iz Potočana im nije dozvolio sjajnije odličije,pa tako su kući poneli bronzu i drugo uzastopno iskustvo na ovakvim takmičenjima. Za ekipu sa Ist. Ilidže su nastupili: Vladimir Zelenović (4/8), Jelena Tomić (6,5/8), Filip Kuljanin (7/8), Stefan Kunarac (5/7) i Jovana Milanović (0/1).  Trener i vođa puta bio je sveštenik Milorad Vujić, koji sve više stiče iskustva u organizaciji ovakvih takmičenja, te najavljuje organizaciju novih turnira za mlade šahiste iz RS i šire.

Sudijski posao  na omladinskoj ligi su uspješno obavili IA Nedeljko Ilić i NA Lalo Perić.

FOTO GALERIJA

 KOMPLETNA STATISTIKA

2 komentara

Zamoljavamo Vas da upišete puno ime i prezime. Hvala!


  1. VLADO STOJANOVIC !!! !!! says:

    Cestitke ” Svetozaru Gligoricu ” i ” Skakacu ” na ubjedljivim pobjedama na prvoj SRPSKOJ ligi !!!

  2. Branko says:

    Svetozar Gligorić je prijatno iznenadio, pogotovo mala Anastasija. Nije se uplašila “starih vučica”. Biće zanimljivo pratiti njen daljnji razvoj. Pored nje, oduševile su i sestre Babić iz Teslića, Maša i (posebno) Milana

Odgovorite

You must be Prijavi te se da bi ste osvaili komentar.

Važni događaji

Kadetsko i omladinsko ŠSRS od 12. do 14. aprila, Banja Dvorovi

RASPIS

.

SLOVENSKO BRATSTVO 29.06.-14.07. 2019.

.RASPIS

 

Kadetsko BiH, 9.-12. maj 2019 Dvorovi

RASPIS

 

 

 

 

 

 

 

Sledeći događaji

Premijer liga od 8. do 16. 06. 2019. Tuzla

raspis

12. Festival Paraćin 5.-12. 07. 2019

raspis

 

Banovci Dunav 27.06 – 4.07- 2019.

RASPIS

 

5. Open Niš 25.6. do 4.07.2019

raspis

 

Kadetsko Evrope 1.-11. avgust 2019, Bratislava.Slovačka

obaveštenje